Vanliga spel på tennis och betting

Spel och betting på tennis är en av de populäraste sporterna idag. Tennis är kanske den sport som allra tydligast är förknippad med betting bland de som intresserar sig för sporten. Här går vi igenom några av de vanligaste spelen på tennis. Om du vill lära dig mer om betting på tennis kan du läsa vår tennis betting skola.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply VisitReview
2 Ingen spelbonus just nu VisitReview
3 200 kr free bet VisitReview

Matchvinnare

Det vanligaste spelet på tennis är likt de flesta övriga sporterna att man spelar på vilken spelare som kommer vinna matchen, oavsett hur matchutfallet ser ut i set. Du spelar helt enkelt på om spelare 1 eller spelare 2 ska vinna.

Handicapspel

När en spelare är stor favorit i en match kan odds på rak seger som matchvinnare ge ganska lågt odds. Om du tror att en spelare kommer vinna övertygande kan det i så fall vara lämpligt att spela på handicap. Detta innebär att du antingen spelar att en spelare ska vinna med minst X antal set eller att den ska vinna med X antal games. Självklart går det även gå åt andra hållet och spela på att spelare exempelvis vinner ett set.

Över- och underspel

Överspel och underspel är andra populära spel inom tennis. Du kan spela på att det blir över eller under ett visst antal set eller games.

Set spel på tennis

Du kan alltid spela på vilken spelare som kommer vinna exempelvis första set i en match. Vet du om att en spelare kan vara trögstartad? Då kan detta spelalternativ vara något för dig. Generellt kan man dock säga att detta spelalternativ är lite mer random än om man satsar på vem som ska vinna matchen.

Vinnarspel på turneringar

Om du har en bra känsla för vilken spelare som ska vinna en turnering innan denna startar kan det vara bra att lägga ett vinnarspel inför turneringens start. Detta ger ofta relativt högt odds även på de största favoriterna, eftersom de måste vinna ett antal matcher för att ditt spel ska gå igenom. Det är även möjligt att spela på vinnarspel efter att turneringen startar men av förklarliga skäl blir oddsen på vinnarspel lägre och lägre ju längre in i turneringen man kommer.