Golf – Odds, spelbolag, odds bonusar

Golf har seglat upp som en förhållandevis populär sport att betta på. Nedan listar vi de bästa oddsbonusarna och spelbolagens oddserbjudanden som du kan nyttja för betting på golf.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply Visit
2 500 % upp till 500 kr Visit
3 Upp till 2 000 kr free bet Visit
4 100 % upp till 1 000 kr Visit
5 100 % upp till 500 kr Visit
6 400 % upp till 400 kr Visit
7 100 % boost upp till 5000 kr Visit
8 Upp till 500 kr extra Visit
9 100 % upp till 2 500 kr Visit
10 Ingen bonus för tillfället Visit

Golfens frammarsch inom betting

Golf blir en alltmer populär sport, inte minst inom betting. Det ökade intresset innebär också att marknaden för detta ökas hos diverse spelbolag. Golf är en till synes komplex sport, men med viss informationssökning och intresse, så kan man utan vidare hitta både nöje och värde i att placera spel på vissa typer av marknader inom Golf.

Det är en sport som skiljer sig avsevärt mot de flesta andra sporterna. Nog för att det är en sport som utövas med klubba (likt hockey), men det är också en sport där varje match (runda) kan ta flera dagar för att avgöras. Det innebär att ett vinnarspel inte alltid känns så tillfredsställande, men det finns mängder med andra alternativ för ett mer kortsiktigt perspektiv. Ett alternativ är att man placerar ett vinnarspel, med ett antal övriga delspel under rundans gång.

Betting på Golf

För att spela på golf inom betting bör man ha viss kunskap om vad olika begrepp innebär. Några av de vanligaste, som de flesta av oss alla känner till, är Hole in one, tee drive, eagle, birdie. Dessa är termer som används flitigt i golfen och appliceras även inom bettingen när det gäller val av spel. Utöver vinnarspel kan ett exempel på ett annat alternativ vara ”Gör spelare X en Hole in one i Turneringen X?”. Därmed är vikten stor av att ha kännedom om just sådana begrepp, som kan ligga till grund för just ditt val av spel.

Golfens olika tourer

Det finns ett flertal olika tourer för både damer och herrar när det kommer till golf.

På herrarnas sida finns följande turneringar (tourer):

European Challgener Tour

European Senior Tour

European Tour

PGA Tour

Champions Tour, m.fl.

Dessa turneringar är olika stora, där poängen värderas högre i vissa turneringar och som också är svårare att kvala sig in till. På de bästa tourerna finns i regel också de bästa spelarna, med något undantag för ”outsiders” som kvalar sig in. För damerna gäller samma princip. Deras största turneringar rankas:

Ladies European Tour

LPGA

Let Access Series

Symetra Tour

The Legends Tour

Vi svenskar får anses vara framgångsrika i just golf. Vi har ett gäng duktiga spelare, men ett mindre antal som sticker ut. Henrik Stenson är vår bäste manliga golfare, som också dragit in mest prispengar i den svenska historien. Han är fortfarande aktiv och kommer sannolikt bygga på sin hög med prispengar avsevärt framgent. På damernas sida har vi Annika Sörenstam, som tyvärr inte längre är aktiv. Hon anses dock vara en av historiens bästa golfspelare, inte bara av oss svenskar. Hon lyckades under sina bästa stunder kvala sig in för att få spela tillsammans med herrarna, på deras tour. En helt fantastisk bedrift, men självklart är konkurrensen där betydligt tuffare. Oavsett resultat väl i turneringen, så är det en mäkta imponerande bedrift.

Livebetting på golf

Det är, av förklarliga skäl, svårt att få till bra liveodds på just golf. Det sker inte i något högt tempo och det är mycket som kan hända på vägen. Därmed blir det svårt för spelbolagen att hålla ordning på varenda slag, av varenda spelare. Spel som därmed erbjuds är statiska vinnarspel av hela turneringen, vinnarspel per dag (om turneringen pågår fler än 1 dag), samt vinnare per grupp. Det är oftast så att två eller fler spelare går ut tillsammans, på en utsatt tid. Detta för att få flödet så smidigt som möjligt, istället för att spelarna går ut en och en, vilket hade tagit desto längre tid. Ett vinnarspel där hade då kunnat vara:

Spelare 1/Spelare 2/Spelare 3

2.80              3.20              2.30

Detta spel går endast ut på vilken av ovan spelare som placerar sig bäst efter utsatt dag, eller bäst placering efter turneringens slut. Väl vid livebetting kan man hos vissa spelbolag erbjudas spelmöjlighet på vem som får flest boogies, slår längst och en rad andra spel, men just liveodds-marknaden är relativt begränsad på grund av det komplexa systemet.

Livestream – golfturneringar

För oss i Sverige är det bästa alternativet för att följa diverse golfturneringar att skaffa ett betalkonto hos Cmore. De har rättigheter till i stort sett alla stora golfturneringar, vilket gör att upplevelsen hos dem för just golf är den absolut bästa. Spelbolag kan i viss mån erbjuda ett antal turneringar i deras livestream-tjänster, men överlag är det vanligaste förekommandet inom golf att en betaltjänst behöver appliceras i gemene mans hem.