Riskfritt spel, free bets och gratisspel

Letar du efter odds sidor med välkomsterbjudande i form av helt riskfritt spel, free bets eller gratisspel? Då är du på helt rätt ställe. Nedan finner du de bästa riskfria spelen för svenska kunder. Dessa bonusar innebär att du har möjlighet att spela utan risk för förlust eller att du får ett spel gratis.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 2 500 kr + 150 kr gratisspel Visit
2 100 kr riskfritt spel Visit
3 450 kr riskfritt spel Visit
4 100 % boost upp till 5000 kr Visit
5 Ingen sportsbook just nu Visit
6 100 kr utan omsättningskrav Visit
7 1 000 kr free bets Visit

Varför erbjuder spelbolag riskfritt spel och free bets?

Det är den första frågan många av oss ställer sig. Varför skulle spelbolagen erbjuda spel utan risk i ett första skede? Vad kan de möjligtvis dra för nytta av det? Faktum är att eftersom konkurrensen är så stor på marknaden idag, så är det här denna form av bonus ett bra alternativ för oddssidorna att locka till sig nya kunder. Erbjudanden och bonusar som innehåller pengar utan investeringar av eget kapital är ofta svåra att motstå. Huvudsaken för spelbolagen är att göra sina nya kunder nöjda och få dem att komma tillbaka. Därför är det inte ovanligt att det faktiskt inte finns några omsättningskrav på denna form av bonus, och i de fall det finns är de ofta inte särskilt svåra.

Villkor för riskfritt spel och free bets

Vid riskfria spel, som skiljer sig något mot gratis spel och free bets, så erhåller man oftast en bonus vid förlorat spel efter sin första insättning. Så fort man har aktiverat erbjudandet om riskfritt spel, så kommer man direkt efter ett förlorat spel få tillbaka motsvarande belopp på kontot i form av ”bonus-pengar”. Dessa bonuspengar ibland möjliga att ta ut direkt och ibland är de förenade med någon form av omsättningskrav. Sällan är det så att man behöver omsätta bonusbeloppet mer än en gång, och det brukar inte heller vara till något orimligt högt minimum odds. Det här erbjudandet innebär alltså att man behöver investera eget kapital, men man löper ingen eller låg risk att förlora det totala beloppet och gå lottlös från upplevelsen.

Med ett gratisspel, eller freebet, som välkomsterbjudande får du som spelare allt som två chanser att vinna, varför det första spelet kallas för gratisspel eller free bet. När du tagit del av ett gratisspel och du vinner på ditt första spel finns det i de flesta fall inga krav från spelbolagets sida utan du har möjlighet att göra uttag direkt. Om du däremot förlorar ditt första spel sätter spelbolaget i fråga tillbaka pengarna på ditt spelkonto. Detta belopp ska sedan omsättas ett antal gånger i enlighet med de fastställda villkoren, innan du kan göra ett uttag. Taktiken i för sådana bonusar är ofta att man lägger alla pengar på ett spel, rimligtvis till ett relativt högt odds, för att eventuellt kunna vinna mer pengar eftersom man får tillbaka motsvarande belopp lika fort igen vid förlust. Det andra spelet bör placeras med viss försiktighet i form av riskminimering för sitt egna kapital.

Vad är ett riskfritt spel?

I ovan tabell har vi listat de bästa och mest aktuella riskfria spelen hos diverse spelbolag. Den här typen av erbjudande skiljer sig mot den generellt vanligaste bonusen – insättningsbonus med procentuell tillökning av insatt kapital. Ett riskfritt spel är oftast precis som det låter – spel utan risk av eget kapital. Den vanligaste formen av ”riskfritt spel” är att man först behöver sätta in pengar och att bonusen först träder i kraft vid förlorat spel. Man får då tillbaka motsvarande belopp som man antingen kan spela för, eller om man omgående vill ta ut pengarna.

Det kan variera från olika spelbolag om pengarna man vid förlust av ditt första spel har möjlighet att direkt ta ut dina pengar eller om de efter förlust innefattar någon form av omsättningskrav. Läs villkor och regler noga och följ våra recensioner och anvisningar om hur erbjudandena för respektive spelsajt fungerar.

Hur går ett riskfritt spel till?

Ett exempel på hur processen för ett riskfritt spel vanligast ser ut:

  • Du gör en insättning på 1000 kr.
  • Du satsar dina 1 000 kr på ett spelalternativ, som går förlorat.
  • Du får omgående tillbaka 1 000 kr på ditt spelkonto, redo för att antingen återanvändas eller tas ut.

Ett annat exempel, som inte kräver att du som spelare sätter in några pengar alls, kan vara följande:

  • Du registrerar ett konto på ett spelbolag som erbjuder ett riskfritt spel utan insättningkrav.
  • Du får efter registrering ett riskfritt spel till X antal kronor utan någon som helst insättning.
  • Du spelar på valfri match. Eventuell vinst från vid spelet behöver omsättas X antal gånger innan du har möjlighet att ta ut pengarna.

Hur går ett gratisspel eller free bet till?

Exempel på hur processen av ett gratisspel, även kallat free bet, ofta ser ut:

  • Du registrerar dig på ett speltbolag som erbjuder ett free bet
  • Du aktiverar erbjudandet ”Gratisspel” genom att följa anvisningarna på sidan.
  • Vid förlust på ditt första spel, får du tillbaka motsvarande belopp av spelbolaget.
  • Summan du får tillbaka behöver omsättas X antal gånger innan du kan göra ett uttag.

Det är i det här läget viktigt att vara uppmärksam på vad spelbolagen har listat för omsättningskrav och villkor för den här typen av bonus. Det kan variera från olika spelbolag, men till skillnad från riskfritt spel finns det för gratisspel och free bets ofta någon form av motkrav. Oftast är det att beloppet skall omsättas ett visst antal gånger till ett angivet minimum odds. Se alltid till att följa riktlinjerna för villkoren hos det aktuella spelbolaget.

Senaste erbjudanden – riskfria spel

Varje vecka går vi igenom de bästa erbjudandena för riskfritt spel vilka vi uppdaterar sajten med.

Bra oddsbonusar under december

Tiden går snabbt, minst sagt. Vi är snart inne i december månad vilket innebär att nästan hela året har gått. Mycket har hänt, inte minst inom sport- och bettingvärlden. Nu...

Oddsbonusar för den försiktige spelaren

När man pratar om oddsbonusar är det första många tänker på den sortens odds bonus som benämns insättningsbonusar. Detta är den klart vanligaste oddsformen idag varför detta inte är särskilt...

Malmö – Genk 29/11 – Odds & Speltips

Veckan som gick lyckades Malmö endast med att återigen spela oavgjort i returmötet med Sarpsborg i Europa League. Resultaten i gruppen har dock överlag gått Malmös väg vilket gör att...

Veckovisa 200 kr i riskfritt spel

Hos oss älskar vi såväl vanliga oddsbonusar som andra sorters erbjudanden så som exempelvis riskfritt spel. Därför redogör vi gladeligen för olika kampanjer från spelbolagen där man erbjuds antingen bonusar...

Ytterligare en ny odds bonus

Då så. Dags för den tredje och sista redogörelsen för nya oddsbonusar och spelbolag för den här gången. Tidigare har vi skrivit om spelbolagen Betzest och 22bet. Nu har turen...