Jämför nya oddsbonusar för att hitta bästa oddsbonusar för sport – bästa sportbonusar!

Hitta spelbolagens bästa sportbonusar 2022. Det finns tusentals kronor att hämta i nya oddsbonusar och sportbonusar. För att hitta dessa betting bonusar och bästa oddsbonusar sport  – jämför och välj den sportbonus som passar bäst för dig i vår sammanställning. Idag finns det flera olika sport bonusar i form av insättningsbonusar, riskfritt spel och andra välkomstbonusar. Vi har listat de bästa som du som svensk spelare kan ta del av.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply Visit
2 500 % upp till 500 kr Visit
3 Upp till 2 000 kr free bet Visit
4 100 % upp till 1 000 kr Visit
5 100 % upp till 500 kr Visit
6 400 % upp till 400 kr Visit
7 100 % boost upp till 5000 kr Visit
8 Upp till 500 kr extra Visit
9 100 % upp till 2 500 kr Visit
10 Ingen bonus för tillfället Visit

I tabellen kan du se hur stor sportbonus respektive odds sida erbjuder i belopp, vilken sorts sportbonus det är och vilka omsättningskrav som gäller. Vill du läsa mer om alla olika sportbonusar kan du läsa mer i våra recensioner som vi skrivit om respektive spelbolag här på sajten.

Jämför & hitta bästa sportbonus

Idag finns det tiotals olika spelbolag som erbjuder en sportbonus till dig som spelare om du skulle skapa ett konto och bli kund för första gången. Detta är enligt vår mening positivt i huvudsak eftersom du får chansen att försöka vinna extra pengar på betting genom att utnyttja just sportbonusar. Om man ska se något negativt till att det finns så pass många sportbonusar är det att det kan vara svårt att välja. Många av spelbolagen är vid en första anblick väldigt lika varandra och som ej påläst kan du vara svårt att veta vilken sportbonus man ska välja.

Tanken med vår sida är att du på ett enkelt sätt ska kunna jämföra och hitta de bäst sportbonusar hos oss. När det gäller just sportbonusar finns det flera olika aspekter att ha i beaktande. Några av dessa är den beloppsmässiga storleken på din sportbonus, vilka omsättningskrav som gäller, det lägsta oddset ett spel får placeras till inom ramen för omsättningsvillkoren, vilka spel du kan lägga din sportbonus på med mera. Nedan går vi igenom mer ingående hur olika sportbonusar fungerar.

Så fungerar olika sportbonusar

Det första man behöver förstå när det kommer till ämnet sportbonusar är att det finns olika sorters välkomstbonusar. De vanligaste bonusformerna för aktuella sportbonusar idag är insättningsbonusar för betting, riskfritt spel och gratis spel. Det sistnämnda benämns även med dess engelska begrepp av flera svenska spelbolag idag, nämligen free bets. Utöver det finns det även andra sportbonusar som inte är riktigt lika vanligt förekommande. Exempel på detta är så kallade vinst & odds boost.

  • En sport bonus i form av en insättningsbonus innebär att en odds sida matchar din insättning upp till ett visst belopp. Om du till exempel gör en insättning på 1 000 kr kan spelbolaget matcha denna så du totalt har 2 000 kr att spela för. Hur stor matchning som görs för din sportbonus beror på vilket spelbolag du väljer. Idag finns det procentuella andelar mellan 25 % upp till hela 500 %. Generellt kan man säga att ju högre procentuell bonus du får, desto lägre är beloppet du kan få.
  • Riskfria spel som sport bonus innebär att du får möjlighet att lägga ett första spel utan risk för att du kan förlora dina pengar. Detta kan låta för bra för att vara sant men faktum är att det finns ett antal sådana sportbonusar idag. Det fungerar som så att du får placera ett första spel upp till ett visst belopp och om detta spel går med förlust får du insatsen återbetald. Du är sedan fri att göra vad du vill med pengarna du får tillbaka, du kan ta ut dessa direkt om du så önskar.
  • Sportbonusar som benämns gratis spel eller free bets ska inte blandas ihop eller förväxlas med varken insättningsbonusar eller riskfritt spel. Med ett gratis spel får du ofta ett ”extraspel” efter att du gjort en insättning och placerat ditt första spel. Detta gratis spel blir tillgängligt för dig oavsett om ditt första spel går med vinst eller förlust. Är detta då bättre än ett riskfritt spel, eftersom man får gratis spelet även om man vinner på det första spelet? Nja. Skillnaden är att ett gratis spel i princip alltid omfattas av omsättningsvillkor vilket gör att det inte är att betrakta som ett riskfritt spel.

Som nämnt ovan finns det även vissa andra mindre vanligt förekommande sportbonusar. Till exempel kan ett spelbolag göra en oddsboost på ditt första spel upp till en viss procent. De ovan beskrivna sorterna av sportbonusar är emellertid helt klart vanligast bland de olika spelbolagen idag.

Omsättningsvillkor för sportbonusar

För olika sportbonusar är det mycket vanligt att spelbolagen tillämpar omsättningskrav. För exempelvis insättningsbonus och gratis spel finns det bara sportbonusar i undantagsfall som inte har krav på omsättningsvillkor. Vad innebär då omsättningskrav? Vi går igenom det kortfattat. Detta innebär att du behöver omsätta, det vill säga spela, för ett visst belopp innan du har möjlighet att ta ut vinstpengar som du vunnit med hjälp av dina sportbonus.

Låt oss ta ett exempel. En odds sida som erbjuder en sportbonus där man får 1 000 kr i insättningsbonus har omsättningskrav på 8 gånger bonusbeloppet. Du kommer då behöva spela för totalt 8 000 kr innan du kan ta ut dina pengar.

För att det inte ska bli enkelt att utnyttja sportbonusar finns det också krav på vad det lägsta oddset på dina spel ska uppgå till för att de ska räknas mot omsättningskraven. Ju lägre krav på minsta odds desto bättre för dig som spelare. Idag finns det allt ifrån 1.50 upp till 2.00 som lägsta odds när du utnyttjar sportbonusar.

Sportbonus – vanliga krav

Ibland finns det krav på vilka sorters spelalternativ en sportbonus kan utnyttjas på. Det är även möjligt att spelbolag har sportbonusar där det finns ett krav på maximal insats som räknas mot dina omsättningskrav. Även om du i ett sådant fall lägger ett spel med en högre insats kommer bara beloppet upp till maxgränsen räknas mot ditt totala omsättningskrav.

Från och med 1 januari 2019 finns det ett krav på att du som spelare alltid ska ha minst 60 dagar på dig att klara av omsättningskraven för din sportbonus. Tidigare var det vanligast att man endast hade en månad på sig.

Något som är viktigt att komma ihåg är att man alltid ska läsa på noga om olika regler och villkor. För samtliga sportbonusar gäller villkor och när du väljer att registrera dig godkänner du dessa. Du har inte möjlighet att i efterhand säga att du inte var införstådd i en särskild regel eller dylikt. Som spelare har du en skyldighet förhålla dig till de krav och regler som gäller. Ett första bra steg är att läsa recensioner och olika sportbonusar men även om du gör det rekommenderar vi alltid att du även läser extra nogra på spelbolagens hemsidor om vilka villkor som gäller för just din sportbonus.

Nya sportbonusar

Från och med 2019 gäller krav på svensk spellicens för de spelbolag och odds sidor som vill erbjuda spel på odds och betting. Vad innebär detta då för spelare som är ute efter nya sportbonusar? Jämfört med tidigare har detta föranlett ganska stora förändringar. Tidigare var det möjligt att ta del av över hundra olika sportbonusar. Flera nya odds sidor med sportbonusar poppade upp titt som tätt genom att de kunde erbjuda spel mot svenskar från en spellicens från ett annat EU-land, vanligtvis Malta.

Detta är alltså inte möjligt från och med 2019. Istället behöver alla spelbolag och odds sidor beviljas en svensk spellicens från den svenska spelmyndigheten. Denna ställer förhållandevis höga krav på spelbolag som erbjuder nya sportbonusar. Nackdelen med detta jämfört med tidigare är att det nu blir färre sportbonusar. Å andra sidan är det positivt att vi nu får ett statligt kontrollorgan som ska säkerställa att alla odds sidor agerar i enlighet med de schyssta villkor som den nya spellagen gör gällande.

Efter omregleringen och slopandet av det svenska spelmonopolet är det inte heller möjligt för spelbolagen att erbjuda befintliga spelare återkommande sportbonusar. Det är alltså endast möjligt att erbjuda en sportbonus när en spelare registrerar sig för första gången. Till skilland från tidigare kan man efter det inte längre erbjuda sportbonusar på exempelvis den andra eller den tredje insättningen.

Hitta och välj en ny sportbonus

Spana gärna in vår sammanställning över olika och nya sportbonusar för att hitta den bonus som är bäst lämpad för dig. Förutom att läsa på om just kriterierna för oddsbonusar bör du även beakta en del andra faktorer. Exempel på detta är vilka betalningsmöjligheter som för insättningar och uttag, om det finns krav på en lägsta insättning, vilka olika evenemang spelbolaget tillhandahåller odds på samt live betting funktioner. Läs gärna igenom våra recensioner om respektive spelbolag vi listar här på sidan för att veta mer.

Tänk på detta när du väljer nya sportbonusar

När du väljer mellan nya spelbolag och deras sportbonusar finns det flera saker att ha i beaktande. Vad gäller just sportbonusar ska man först och främst tänka på att verkligen förstå vilka regler och villkor som gäller. Det viktigaste villkoret att förstå om sportbonusar är omsättningskrav och den lägsta odds princip som tillämpas. Förstår du detta har du kommit långt i din resa att lyckas klara av de villkor som gäller för att sedermera casha ut. Det sistnämnda är ju självklart den främsta anledningen till att man ska nyttja sportbonusar – att öka chansen att vinna mer.

Sportbonusar hos bolag som passar just din sport

Något man ska tänka på när man väljer mellan olika sorters sportbonusar och nya spelbolag är om de har ett bra utbud och höga odds på din favoritsport. Det är nämligen så att vissa spelbolag har ett större fokus på vissa särskilda sporter. Det kanske bästa exemplet på detta är spelbolag för trav där det finns flera aktörer som har ett stort fokus på just denna sport.

Det är även relativt vanligt att vissa spelbolag har sportbonusar i form av fina erbjudanden för befintliga kunder på särskilda sporter. Vissa odds sidor som satsar på en specifik sport tenderar att ha bra erbjudanden på just denna, exempel kan vara cash back bonusar på vissa evenemang eller att man kan få riskfria spel på den aktuella sporten.

Sammanfattning om sportbonusar

Sportbonusar är ett bra alternativ för dig som vill dryga ut och öka på spelkassan. Möjligheten att välja en sportbonus när man registrerar sig gör att du som har disciplin får chansen att vinna mer pengar. När man väljer och jämför sportbonusar bör man alltid beakta vilka villkor och krav som gäller. Det vanligaste villkoret man ska ha koll på är vilka omsättningskrav som gäller. Detta kan du med fördel läsa på genom att eftersöka information om spelbolaget och dess sportbonus i recensioner eller direkt på bolagets hemsida.

Kom alltid ihåg att du bara för utnyttja en sportbonus per hushåll. Det spelar således ingen roll om ni är flera olika personer som huserar på samma IP-adress. Av alla sportbonusar finns det oss veterligen inget spelbolag som inte har som krav att en sportbonus endast får nyttjas en gång per IP-adress.