Gratis spelbonusar & gratisspel för odds

Hitta bettingsidornas bästa gratis spelbonusar och gratisspel för odds på nätet. I vår redogörelse finner du den svenska bettingvärldens främsta erbjudanden för dig som vill spela till låg eller ingen risk på odds i form av gratis spelbonus, pengarna tillbaka, free bets och gratisspel 2023.

Gratisspel för betting 2023

Spelbolagens erbjudande om gratisspel för spelbonusar innebär att du kan lägga ett spel utan att riskera att förlora dina pengar. Visst låter det bra? Det är det också. Här nedan har vi listat de bästa erbjudandena för gratisspel som finns på marknaden 2023.

Free bets och gratisspel för odds 2023

En relativt vanlig form av spelbonus är free bets, eller gratis spel som det också kallas vilket innebär att du får chansen till ett extra gratis spel i samband med att du registrerar dig som ny kund hos ett spelbolag som tillhandahåller en sådan bonus. Bonusformen är inte jättevanlig i Sverige men det finns ett antal bettingsidor som erbjuder denna spelbonus, vilka framgår i tabellen här under:

Olika sorters gratis spelbonus på odds

Definitionen av vad som är en gratis spelbonus när det kommer till odds kan variera beroende på vem man frågar. I praktiken finns det tre olika sorters spelbonusar som är att betrakta som någon form av gratis spel som nya spelare erbjuds av spelbolagen:

  • gratisspel – Ett gratisspel innebär att du får möjligheten att placera ett spel, vanligtvis ditt första spel när du registrerar dig som ny kund, och om du förlorar på spelet återbetalas insatsen till ditt spelkonto. En attraktiv bonusform som ett antal bettingsidor erbjuder idag.
  • Gratis spel och free bets – Ett gratis spel, eller free bets som det också kallas, innebär att du får ett gratis spel av spelbolaget. Skillnaden mot ett gratisspel är att detta är ett extra spel du vanligtvis får oavsett om du vinner eller inte på ditt första spel. Det är dessutom ganska vanligt att man kan få ta del av gratis spel återkommande hos ett spelbolag, det vill säga inte enbart när du registrerar dig som kund för första gången.
  • Spelbonus utan insättning – Denna sorts spelbonus är relativt vanlig inom casino men mindre vanligt förekommande inom betting. Bonusen innebär att du får gratis pengar utan krav på en första insättning, det vill säga du har möjlighet att vinna pengar utan att ens göra en insättning av egna pengar hos spelbolaget.

Det finns således alternativ för dig som vill spela utan någon risk överhuvudtaget eller bara vill maximera dina chanser att vinna genom att få ett extra spel hos din start på ett nytt spelbolag.

Villkor för gratisspel på odds

När det kommer till villkoren för spelbonusar i form av gratisspel finns det två olika former – bonus utan omsättningskrav och bonus med omsättningskrav, där självfallet den första sorten är bättre än den sistnämnda. Nedan går vi igenom skillnaderna:

  • gratisspel utan omsättningskrav – Precis som det låter innebär detta att du får möjligheten att spela helt riskfritt. Du gör en insättning och placerar ditt spel. Går det förlorat kommer bettingsidan återbetala din insats som du sedermera har möjlighet att göra ett uttag av. Den enda risken att förlora några kronor på detta är om eventuella uttagsavgifter tas ut av spelbolaget i fråga.
  • gratisspel med omsättningskrav – Om ditt pengarna tillbaka omfattas av omsättningskrav finns det en skillnad mot om den inte gör det. Du får på samma sätt tillbaka din insats om du förlorar ditt spel, men innan du kan ta ut dina pengar behöver du omsätta bonusbeloppet i enlighet med de villkor som gäller. Om du till exempel utnyttjar en sådan bonus som har 1x bonusbeloppet till 1.50 i odds behöver du, efter att du fått tillbaka pengarna från ditt förlorade spel, satsa detta ytterligare en gång på ett spel till minst 1.50 innan du kan ta ut dina pengar.

Vad händer då om du vinner på ditt första spel? Ja, då får du helt enkelt ta del av vinsten som du har möjlighet att ta ut direkt om du så önskar och det finns vanligtvis inga villkor du behöver uppfylla i ett sådant fall. För just pengarna tillbaka är det viktigt att du läser igenom villkoren för bonusen för att förstå vad som eventuellt krävs av dig efter att du fått tillbaka pengarna från ett förlustspel.

Villkor för gratis spel och free bets

Gratis spel och free bets fungerar på ett lite annat sätt än pengarna tillbaka. Utformningen kan visserligen variera men vanligaste är sorten är att du, efter att du gjort en första insättning och placerar ditt första spel, får ett gratis spel extra. Även här finns det free bets såväl med som utan omsättningsvillkor:

  • Gratis spel utan omsättningskrav – Denna sorts spelbonus fungerar som så att du, efter du lagt ett spel, får ytterligare en gratis summa att spela för oavsett hur ditt första spel slutar. Du lägger sedan denna summa på ett spel. Eventuell vinst från ditt gratis spel får du behålla och du kan göra uttag av dina vinstpengar omedelbart.
  • Free bet med omsättningskrav – Samma förfarande som ovan där du får ett gratis spel uppgående till ett på förhand fastställt belopp i enlighet med bonuserbjudandet. Om du vinner på ditt gratis spel kommer du behöva omsätta vinstpengarna X antal gånger innan du kan ta ut pengarna. Hur många gånger beror på vad villkoren stipulerar, men det är vanligt att du endast behöver omsätta din vinst en (1) gång innan du kan göra ett uttag.

Sveriges bästa gratis spelbonusar

Gratis spel inom odds och betting anses av många, framför allt de som är relativt nya inom sportsbetting, vara det främsta bonusalternativet. Därför har vi här på Spelbonusar.net sammanställt Sveriges bästa spelbonusar som är gratis. Det viktigaste att förstå när du tar del av någon av alla de gratis spelbonusar som finns för odds är vilka villkor som gäller för din bonus. Just gratisspel tenderar att ha olika definitioner beroende på vilken bettingsida du vill spela på och just därför är det viktigt att du noggrant läser igenom villkoren innan du signar upp som kund.

Ett bra alternativ är givetvis också att gå igenom vår bonusinformation här på sidan där vi alltid försöker vara så tydliga som möjligt med vilka villkor som gäller. Vill vill minimera risken för att våra besökare exempelvis tror att de försöker ta del av ett gratisspel utan omsättningskrav medan bonusen egentligen gör gällande att det är ett gratis spel med omsättningskrav.

Varför erbjuder spelbolagen gratis oddsbonusar?

Rubriken är en befogad fråga att ställa sig, vad skulle spelbolagen kunna få ut av att erbjuda gratis spelbonusar där man som kund alltså kan spela upp till 1 000 kr helt riskfritt? Anledningen är självklart att bettingsidorna som har sådana erbjudanden har en förhoppning om att du som kund ska fortsätta spela efter att du utnyttjat detta bonuserbjudande. Det är dock viktigt att poängtera att det inte finns några krav på att du fortsatt behöver vara aktiv och spela efter det att du utnyttjat din bonus. Det är fullt möjligt att endast utnyttja ditt pengarna tillbaka och sedan inte spela något mer på den aktuella bettingsidan.

Sammanfattning gratis spel för odds

Fler och fler spelbolag har de senaste åren erbjudit nya spelare gratis spel och det finns inget som tyder på att denna trenden kommer vända. Detta är en perfekt form av spelbonus för dig som vill testa på betting hos ett specifikt spelbolag och göra detta med chans att tjäna pengar på ett första spel helt riskfritt. Kom bara ihåg att vara införstådd i vilka eventuella oddsvillkor som gäller för din spelbonus innan du registrerar dig, något du med fördel kan bli här på vår sida.