Odds sidor utan registrering

Tidigare har det alltid krävts registrering hos ett spelbolag för att kunna placera spel på odds och betting. Nu när digitaliseringen nått en än högre nivå, så går det mer åt hållet där man faktiskt inte behöver registrera sig alls. Fler och fler mobiltelefoner och surfplattor används idag, vilket ställer stora krav på spelbolagen och dess arbete mot förbättring och förenkling. Att inte behöva registrera sig är ett stort steg i rätt riktning.

Odds sidor som inte kräver registrering

Idag behöver du ha ett registrerat konto hos majoriteten av alla spelbolag. Det innebär att du behöver gå till deras hemsida, skapa ett konto, registrera ditt bankkort och därefter är du redo att placera ditt första spel. Det är ingen krånglig process i sig, men i dagens samhälle ställer alla krav om att det skall gå så fort och smidigt som möjligt. När teknologin finns så är det här högst relevant. Mobilt BankID har revolutionerat samhället på sitt sätt. Vi ser mängder av appar använda detta och det funkar utmärkt för att legitimera dig på ett snabbt och säkert sätt.

Med mobilt bankID öppnas nya möjligheter. Banker använder det, som ansvarar för allas pengar, vilket indikerar på att det rimligtvis bör vara ett vattentätt tillvägagångssätt. Varför inte använda det för odds sidor också? Redan under 2018 har fler sidor anammat detta. Vi har sett odds sidor som Snabbare betting och MrGreen, som båda infört mobilt bankID istället för registrering av konto.

Hur fungerar Mobilt BankID för odds sidor?

Alla som tidigare använt sig av mobilt bankID vet hur det funkar. Det är ingen skillnad hos spelbolag och odds sidor. Nedan är följande steg för hur en inloggning kan se ut:

  1. Knappa in personnummer
  2. Öppna Mobilt BankID på vald enhet
  3. Ange din lösenkod och legitimera
  4. Klart

Vidare gäller samma process även för insättning och uttag av pengar. Man anger vilket belopp och vilken bank man vill använda, sedan behöver man återigen knappa in sitt personnummer och legitimera sig via bankID. Inte krångligare än så.

Frågeställningen kan i dessa fall tänkas bli hur de då har koll på ens pengar om man inte har ett registrerat konto? Inga problem. När man legitimerar sig mot personnummer så skapas en identitet hos spelbolaget. Denna sparas i det dolda och för varje gång du loggar in med mobilt bankID så kommer all din information åter finnas tillgänglig, så som placerade spel, pengar på kontot, aktuella uttag och så vidare. Ytterligare en fördel, som kanske är den viktigaste för många, är att utbetalningar till ditt bankkonto kommer gå blixtsnabbt. Med den här betoden behöver man inte längre vänta på alla odds sidor för sina uttag av spelvinster, utan det tar ungefär fem minuter tills pengarna nått ditt bankkonto.

Varför går det inte spela på alla odds sidor utan registrering?

Det är förhållandevis nytt, trots att teknologin funnits i flera år. Något spelbolag måste vara en trendsättare, och med Snabbare betting och MrGreen i täten så kommer det sannolikt inte dröja länge innan samtliga spelbolag använder sig av det. Med denna process gör man även spelandet betydligt säkrare för både kund och spelbolag. Man kan då inte längre spela på till exempel sina föräldrars konton om man är under 18 och man vet själv att man inte kan bli bedragen på sitt spelkonto då det alltid behöver vara ditt eget personliga ID som legitimerar inloggningen. Det är en så kallad win win-situation för alla parter, så vi räknar skarpt med att det successivt kommer införas under 2018, men framförallt efter regleringen på den svenska spelmarknaden i början av 2019.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % boost upp till 5000 kr VisitReview