Tennis – Odds, spelbolag, odds bonusar

Tennis har länge varit en av de mest populära sporterna i ett spelhänseende. Spelutbudet är stort på samtliga professionella turneringar. Oddsbonus24.se har gått igenom samtliga oddserbjudanden gentemot svenska spelare och sammanställt de vi anser vara bäst just nu.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply Visit
2 500 % upp till 500 kr Visit
3 Upp till 2 000 kr free bet Visit
4 100 % upp till 1 000 kr Visit
5 100 % upp till 500 kr Visit
6 400 % upp till 400 kr Visit
7 100 % boost upp till 5000 kr Visit
8 Upp till 500 kr extra Visit
9 100 % upp till 2 500 kr Visit
10 Ingen bonus för tillfället Visit

Bakgrund och populära spel

Tennis har i många år varit en väldigt populär sport för bettingintresserade personer. Det spelas hundratals turneringar varje år och spelets utformning lämpar sig väl för just sports betting. Den bästa touren för herrar heter ATP och utöver denna finns även Challengertouren samt Futuretouren för lägre rankade spelare. Den professionella touren för damer heter WTA och omfattas likt ATP av mängder av turneringar.

De största turneringarna benämns Grand slams vilka utgörs av Australian Open, Franska öppna, Wimbledon och US Open. I slutet av året spelas även den ärofyllda turneringen ATP World Tour Finals där de åtta bäst rankade vid årets slut gör upp om titeln. Varje år spelas även nio Mastersturneringar där vinnaren får hela 1 000 rankingpoäng. Dessa turneringar är ATP Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rom, Madrid, Cincinnati, Shanghai, Paris samt Toronto/Montreal (spelas i respektive stad vartannat år). Utöver detta tillkommer flera relativt sett mindre turneringar som ger antingen 500 eller 250 poäng till vinnaren.

Inför varje turnering finns möjligheten att spela på den spelare man tror kommer vinna turneringen på de flesta spelbolag. När en turnering dragit igång finns det sedan massor av möjliga spel på matcherna. De vanligaste och mest populära spelen på tennismatcher är vinnande spelare, set-spel, vinnare med handicap för games samt över- och under antal games.

Challengertouren och Futuretouren spelbolag

För de spelare som inte riktigt platsar på ATP-touren finns det en nivå lägre tour som heter Challenger. Turneringarna har exakt samma upplägg som vanliga ATP-turneringar men med lägre prispengar och lägre rankingpoäng för de som placerar sig bra i turneringarna. Efter Sveriges storhetstid inom tennis är det främst på dessa tourer som alla våra svenska spelare håller till. Årligen spelas mängder av turneringar på dessa tourer och spelbolagen erbjuder allt som oftast odds på samtliga dessa turneringar.

En nivå under Challengertouren återfinns Futuretouren som är en amatörliga. Ofta kan det vara många yngre spelare som lirar dessa turneringar men det finns även äldre, mindre bra rankade spelare som håller till på denna touren. Generellt är spelutbudet på dessa turneringar begränsade med avseende på att det är så låg nivå på spelarna och de prispengar vinnarna får.

Det bästa spelbolaget för spel på såväl challenger- som futuretouren är utan tvekan bet365, dels vad gäller antal turneringar de täcker men även antalet matcher och spelalternativ. Ett annat alternativ är betsson som också erbjuder odds på många turneringar.

Vinnarspel på Grand Slams

Vad ska man tänka på innan du lägger ett vinnarspel på en grand slam-turnering? Självklart är det många faktorer. Den viktigaste parametern är självklart spelarens skicklighet. Annat som man behöver beakta är spelarens form, vilket underlag som turneringen spelas på (spelare är ofta specialiserade eller åtminstone mer eller mindre bra på olika underlag), eventuell hemmaplan mm. Nedan framgår vilket underlag respektive grand slam turnering spelas på och länk till de bästa oddsen för vinnarspel.

Odds för vinnarspel erbjuds självklart även till andra ATP- och WTA-turneringar än grand slams.

Livebetting på tennis

Tennis är en av de sporter som passar allra bäst för live betting. Genom att följa match live, vilket möjliggörs gratis enligt stycket här under, kan man se hur en match utvecklar sig och vilken spelare som ser starkast ut. Oddsen på en tennismatch kan svänga mycket fort vilket gör det fördelaktigt för en spelare som har god koll på matchen och spelarna att lägga bra livespel. De spel som erbjuds live är ofta överensstämmande med de spel som kan läggas pre game start. För denna spelform rekommenderar vi antingen bet365 eller betsson vilka båda har bra liveklienter i såväl dator, mobil som surfplatta.

Gratis livestream till ATP och WTA

Tennis och betting går i många avseenden hand i hand. Med anledning av det har flera spelbolag satsat på att erbjuda gratis live streaming till alla matcher på såväl ATP- som WTA-touren. Exempelvis erbjuder spelbolaget betsson livestream till alla registrerade kunder. Det enda kravet är att du som spelare har ett positivt saldo på ditt spelkonto. Hur mycket spelar ingen roll, du kan således kolla på samtliga årets matcher med exempelvis 1 kr på spelkontot. För att ta del av samtliga matcher gör du enligt följande:

  • Registrera ett konto på betsson genom att klicka på denna länk
  • Gör en insättning på minst 100 kr. Förslagsvis tar du del av betssons grymma oddserbjudande där du får 1 000 kr i riskfritt spel
  • Gå till livesektionen på sajten och klicka på den match du vill kolla på
  • Njut av underhållningen!

När du registrerat ett konto enligt ovan kan du ta del av samtliga matcher från alla Grand Slam-turneringar, Masters och vanliga ATP- och WTA-turneringar. Det enda som ej visas är ATP-slutspelet i London.

Spelskola och spelguide för tennis

Vi på redaktionen har flera års erfarenhet av seriöst spelande på tennis. För att hjälpa dig som spelare att bli en vinnare och slå spelbolagen i längden har vi gjort en tennis betting guide som kan läsas här.