Speedway – Odds, spelbolag, odds bonusar

Speedway är en traditionell sport som länge varit mycket populär bland svenska motorentusiaster. I takt med online bettingens framfart har intresseet för spel på speedway ökat och det är inte längre endast de största fanatikerna som är intresserade. Flera spelbolag har hakat på denna trenden, för att underlätta för dig som vill spela på odds på speedway har vi utvärderat spelmarknaden och listar nedan de bästa spelbolagen och deras oddserbjudanden.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply Visit
2 500 % upp till 500 kr Visit
3 Upp till 2 000 kr free bet Visit
4 100 % upp till 1 000 kr Visit
5 100 % upp till 500 kr Visit
6 400 % upp till 400 kr Visit
7 100 % boost upp till 5000 kr Visit
8 Upp till 500 kr extra Visit
9 100 % upp till 2 500 kr Visit
10 Ingen bonus för tillfället Visit

Odds på elitserien i Speedway

Svenska elitserien i Sverige håller högsta världsklass. I serien kör åtta (8) lag i en grundserie över totalt 14 omgångar där alla lag möter varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. De sex (6) bäst placerade lagen kvalificerar sig för slutspel där ettan och tvåan går direkt till semifinal medan de lag som placerat sig 3-6 möts i kvartsfinaler för att tampas om de två sista semifinalplatserna. I slutspelet möts lagen två gånger, en gång hemma och en gång borta. Årets play off avslutas med en sedvanlig final där det bästa laget över två matcher kan titulera sig som Svenska Mästare. Laget som placerar sig sist i serien åker ur elitserien och ersätts med vinnaren i Allsvenskan.

De vanligaste och mest populära spelen på Speedway-matcher är bland annat spel på vinnande lag i matchen, asian handicap på något av lagen, över- och underspel, head 2 head spel förare emellan där du spelar på vilken förare som ska köra in flest poäng, handikappspel h2h förare emellan, över- och underspel på hur många poäng en specifik förare ska köra in, vinnande förare i heat och självklart vinnarspel på turneringar och ligor. För betting på speedway rekommenderar vi spelbolaget bet365 som har tillfredsställande odds på samtliga stora turneringar och ligor. De har ett stort utbud av spel på varje match som körs vilket bland annat inkluderat alla de spelalternativ som nämns i detta stycke.

Lagen i elitserien 2021

De åtta lagen som gör upp om att bli svenska mästare under säsongen 2021 är:

  • Lejonen
  • Elit Vetlanda
  • Dackarna
  • Masarna
  • Rospiggarna
  • Piraterna
  • Eskilstuna Smederna
  • Indianerna

Bästa oddsen på Speedway GP

I speedway körs det varje år en ärofylld VM-serie som heter Speedway Grand Prix (Speedway GP). Detta världsmästerskap består av nio olika deltävlingar som körs i olika europeiska städer under en säsong. Deltävlingarna körs av de bästa speedwayförarna världen över som kvalificerat sig till årets Speedway GP där varje tävling är uppdelad i 23 stycken heat. Det är många spelbolag som erbjuder odds på dessa tävlingar och de mest populära oddsmarknader som erbjuds av bolagen överensstämmer i allt väsentligt med de alternativ som nämns under elitserien ovan. Då spelmarknaden för speedway växt sig allt större de senaste åren har fler och fler spelbolag börjat erbjuda odds på sporten inklusive Speedway GP. Likt spel på elitserien rekommenderar vi framför allt bet365 som spelbolag för de bästa oddsen och det största odds utbudet på varje deltävling i VM.

Odds och betting på Speedway World cup

Inom speedway körs det varje år ett speedway evenemang benämnt Speedway World Cup – VM. Turneringen körs av de bästa förarna för respektive land varför det är ett världsmästerskap för länder. Historiskt har Polen, Danmark, Sverige och Australien dominerat sporten i allmänhet och VM i synnerhet. Många spelbolag täcker detta mästerskap, för dig som är ute efter de bästa oddsen kan det vara värt att kika på Nordicbets oddserbjudande.

Live betting på speedway

Likt de flesta andra sporter är live betting på speedway en populär företeelse inom spelvärlden. Att följa matchen i realtid ökar chansen för att göra rimliga analyser av kommande utfall och därmed öka vinstchansen. Livebetting erbjuds heat för heat där du kan spela på vinnare av respektive heat, slutlig vinnare, inkörda poäng per förare m.m. De flesta spelbolag som erbjuder odds inför matchstart på speedway har ofta även en live betting klient som möjliggör livespel i realtid. Exempel på spelbolag som erbjuder livebetting på speedway är bet365, betsson och Nordicbet. För den som är seriös i sitt spelande på speedway är spelkonton på dessa spelbolag ett måste.