Tottenham vann stekheta derbyt mot Arsenal

Tottenham tog emot Arsenal på Wembley i en match som kan ha varit väldigt avgörande för säsongens utfall för de båda lagen. Arsenal räckte inte till och halkade efter än mer i tabellen.

Hög rivalitet mellan Tottenham och Arsenal

Tottenham har vuxit sig allt större på senare år. Man har gjort det under fantastisk ledning av Pochettino, som fortsätter att leda laget mot större framgångar. Det var tidigare en förhållandevis medioker klubb, men som nu är med och utmanar om de absoluta topp-placeringarna och även vidare ute i Europa. Rivaliteten består dock mellan Tottenham och Arsenal, något som vi fick bevittna under lördagens match.

Det var en mållös första halvlek, med några bra chanser åt båda håll. Dock inget riktigt farligt och Tottenham hade stora bekymmer med att få in vassa inlägg mot Harry Kane. Till slut trillade dock inspelen in desto bättre och man skapade allt bättre målchanser. Samtidigt hade Arsenal stora problem med att komma fram i den sista tredjedelen, där många misstag var avgörande. Özil var relativt osynlig under större delen av matchen och Mikhitaryan spelade inte heller sin bästa fotboll. Många inspel och inlägg gick förlorade, vilket också hade en stark påverkan på Aubameyang, som är direkt beroende av bra passningar i djupet.

Harry Kane avgjorde i andra halvlek

Ganska omgående i den andra halvlek så var en viss Harry Kane där igen. Han gör mål på mål och kunde nu göra ett direkt avgörande mål mot rivalen Arsenal. Den 49:e minuten kom målet och därefter var det relativt stängt. Med ynka ett skott på mål från bortalaget så kom man inte särskilt nära en kvittering under matchen.

Vinsten för hemmalaget innebar att man kommer upp på en tredje plats i tabellen, medan Arsenal ligger kvar som sexa. Det är nu många poäng upp, och med tanke på konkurrensen blir det väldigt tufft för Wenger att ta ikapp det avståndet, även om han har fått in två riktigt bra värvningar i januari-fönstret.

Vill du placera ett spel via odds och betting på Premier League? Då kan vi rekommendera dig att erhålla någon utav nedan odds bonusar. Samtliga av dessa är väl anpassade efter ligan och alla spelbolag erbjuder ett massivt utbud av matcher och marknader för odds på Premier League.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 200 kr free bet VisitReview
2 500 % upp till 500 kr VisitReview
3 Ingen bonus just nu VisitReview
4 100 % upp till 1 000 kr VisitReview
5 250 kr riskfritt spel VisitReview
6 1 000 kr free bet VisitReview
7 100 % upp till 1 200 kr VisitReview