Stina Nilsson tog brons i distansloppet

Stina Nilsson har gjort ett helt fantastiskt OS och avslutade årets OS-upplaga på ett ypperligt sätt. Problemet var att hon inte själv riktigt visste hur bra det faktiskt slutade, men vad gör det med facit i hand.

Stina Nilsson vann brons i tremilen

Stina är en fantastisk skidåkerska, med störst potential på kortare distanser. Hon var därför given i en stafett och sprint, men inte lika given i ett distanslopp. Hon har visat på goda kvalitéer även på längre distanser förr, men där har hon inte hållit riktigt lika hög nivå som på de kortare loppen. Nu fick hon chansen igen och hon motbevisade alla genom att vinna bronset.

När hon väl kom i mål var hon själv övertygad om att hon hade kommit fyra i loppet, men när mållinjen var passerad fick hon beskedet om att hon faktiskt vunnit bronset. ”Va? Är jag trea?” utbrast Stina, som sedan lyste upp som solen själv. Det summerade Sveriges första bronsmedalj under detta OS. Självklart är guld och silver-medaljerna mer värda, men ett brons på den här distansen för Stina är helt fantastiskt.

Charlotte Kalla höll inte hela vägen

Vårt största medaljhopp inför loppet var av naturliga skäl Charlotte Kalla. Hon har varit en mästare på längre distanser, men höll inte riktigt idag. Hon hade stora problem med skidorna som inte gav henne den skjuts som hon hade behövt. När hon sedan kom in för att byta skidor, så blev det bara värre. Skidbytet som är tillåtet är självklart till för att underlätta, och inte att ge motsatt effekt. Dessvärre blev så fallet och hon kunde inte åka skidor på det sätt hon ville.

Det blev trots dåliga skidor en femte plats, som självklart är en bra placering. Hon var dock märkbart besviken efteråt i TV-intervjuer, för visst hade hon velat vara med i toppen och utmanat Björgen, som vann guldet överlägset.

OS har nu gått mot sitt slut, men vi har ett fortsatt härligt sport-år framför oss. Det finns mängder med marknader att fortsätta spela på via odds och betting. Ta därför ett kik på nedan tabell för att erhålla en odds bonus.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 2 100 kr VisitReview
2 Bra odds & utbud VisitReview
3 100 % upp till 1 000 kr VisitReview
4 100 % upp till 1 200 kr VisitReview
5 200 kr free bet VisitReview
6 200 % upp till 2 000 kr VisitReview
7 100 % upp till 1 500 kr VisitReview