Speltips inför derbyt Arsenal – Chelsea

Under en tät matchperiod i Premier League så bjuds vi på ett intressant derby mellan Arsenal – Chelsea. Det kommer i vanlig ordning bli heta känslor och nedan finner du vårt speltips inför matchen.

Tips och analys inför Arsenal – Chelsea

Det är dags för ett möte mellan två lag som skall vara med och kriga i toppen av tabellen. I år ser det dock annorlunda ut för Arsenal, som i skrivande stund placerar sig på en sjätte plats. Chelsea har häng på Manchester United och utmanar om andraplatsen, men att ta ikapp på City har nog alla klubbar gett upp hoppet om. Nu ställs dessa giganter mot varandra och poängen är otroligt viktiga för båda lagen. Vi ser dock en tendens till att Chelsea är det hetare laget för stunden, medan Arsenal spelar väldigt svajigt och lider av problem i spelartruppen.

Vilka vinner matchen?

Chelsea har en god form och har inte förlorat på de senaste fyra matcherna. Under dessa fyra matcher har man dock ett oavgjort resultat mot Everton, i en match där man kanske borde vunnit. Därefter har man ställts på prov under ett intensivt spelschema, men har rett ut situationen väldigt bra. Man ser heta ut, men med något kvar att önska i anfallsspelet. Defensivt är man väldigt täta, som vanligt, och kommer sannolikt ta ikapp på Manchester United tids nog om Manchester-klubben inte förbättrar sin form inom kort.

Arsenal spelar väldigt ojämnt och kan gå från att äga en match till att vara totalt utspelade. Det är inget gott tecken och senast mot Crystal Palace så var man än en gång nära på att tappa en ledning, denna gången när man ledde med 3-1. Det ser ostabilt ut i backlinjen och de släpper till alldeles för många chanser. Inte nog med det råder det hög osäkerhet kring Alexis Sanchez, som ryktas vara på väg bort mot Manchester City.

Vår bedömning är att Chelsea är betydligt starkare bakåt. Man kommer ha god kontroll på matchen och Arsenal kommer ha svårt att komma till chanser. Ett derby är alltid mycket känslor, som vi tror Chelsea hanterar bäst.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 200 % upp till 2 000 kr VisitReview
  • Datum och tid: 2018-01-03
  • Liga: Premier League
  • Match: Arsenal – Chelsea
  • Spel: X2 (Dubbelchans Chelsea)
  • Odds: 1.57 @ Unibet