Ny förlust för Djurgården – ett lag i kris?

Djurgården gjorde en väldigt bra säsong i fjol. Man lyckades ta en tredjeplats, som innebar Europa League-kval den här säsongen. Inledningsvis av säsongen 18/19 har däremot inte gått enligt plan. Man har nu åtta poäng på åtta spelade matcher, vilket inte är enligt Djurgårdens målsättning.

Är Djurgården IF i kris?

Laget har inte presterat alls på sistone. Inför säsongen såg det otroligt bra ut. Man släppte inte in några mål alls och man lyckades vinna sitt första derby på väldigt länge när man besegrade AIK med 2-0 i semifinalen av Svenska Cupen. Även seriespelet inledde man väl när man åkte upp till Östersund och besegrade dem med 1-0. Därefter har man även besegrat de regerande mästarna Malmö FF.

På senare tid har det dock varit desto sämre i truppen. Tungt poängtapp borta mot Elfsborg, där man hade vinsten i sikte. Även i derbyt mot Hammarby var det ett otroligt tungt tapp i slutet av matchen. Just mot Hammarby hade man segervittring, och på övertid var Jonas Olsson nära på att nicka in bollen, men som istället resulterade i en räddning av Wiland, som snabbt kastade ut bollen för en kontring.

Kontringen lyckades och Pa Dibba gjorde 2-1 för Hammarby på stopptid. När man redan då hade en tung period i laget, så gjorde det självklart inte saken bättre. Förlust i nästkommande matchen mot Malmö FF, som fick revansch från det första mötet. Det pratades redan här om att Djurgården var i någon form av kris, men frågan är om det inte är ett faktum nu?

Under söndagen åkte man för att gästa Brommapojkarna. Det var en match där Djurgården enkelt skulle spela hem tre poäng och ge sig själva en självförtroende-boost. Allt resulterade i ett fiasko. Andreas Isaksson stod för något av en målvaktstabbe, när en boll utanför straffområdet kom in mot mål, varpå Isaksson slängde sig för tidigt och bollen rullade rakt in. 1-0 till Brommapojkarna – något som Djurgården aldrig kunde reparera.

Djurgården mot revansch i Svenska Cupen

Att ta sig högt upp i tabellen blir nu väldigt svårt för Djurgården. Man är i skrivande stund 11 poäng bakom serieledande Hammarby, som dessutom har en match mindre spelad. Vad som däremot kan rädda klubben någorlunda, det är att vinna kommande match mot Malmö FF.

Det blir det tredje mötet med Malmö på väldigt kort tid, men den här gången finns en titel i potten. Det skall nu avgöras vilket lag som vinner Svenska Cupen och vi kan garanterat räkna med hög dramatik från två lag som kommer ge precis allt i deras makt för att få med sig vinsten.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 200 kr VisitReview
2 200 % upp till 2 000 kr VisitReview
3 200 kr free bet VisitReview
4 100 % upp till 1 000 kr VisitReview
5 100 % upp till 1 000 kr VisitReview
6 Bra odds & utbud VisitReview