Charlotte Kalla vinner det första OS-guldet

OS i Sydkorea är i full gång och Charlotte Kalla var den som vann det första svenska guldet för detta mästerskap. Det var en otrolig bedrift och Kalla ser ut att vara farlig i fler instanser än idag.

Kalla vinner det första svenska guldet

Vi vet alla vilken förmåga Charlotte Kalla har när det kommer till längdskidor. Hon är otroligt duktig på flera olika typer av lopp, men väl i skiathlon var hon mäkta imponerande. Det var många duktiga skidåkerskor med, bland andra Heidi Weng och Marit Björgen. Det var två stora konkurrenter till Kalla, men det var ingenting hon gav vika för.

Charlotte gjorde ett stabilt lopp rakt igenom och åkte kontrollerat hela tiden. Hon släppte efter när hon skulle, och drog iväg när ett bra tillfälle gavs. Det var mot slutet hon hittade en brant uppförsbacke, där hon verkligen passade på att sticka ifrån. Hon sa själv att det fanns fler tillfällen att göra rycket på, men som skidåkerska känner man kroppen väl och det var just i denna backe hon hade mest energi.

Väl efter rycket hade hon skapat sig ett försprång på omkring tio sekunder, som ingen var i närheten att ta igen. Det var just Marit Björgen som var närmst Kalla, och som också slutade tvåa i loppet. Vi hade ytterligare en förhoppning om svensk medalj när Ebba Andersson gjorde ett fantastiskt åk. Det räckte inte hela vägen, men en imponerande fjärde plats lyckades Ebba kamma hem. Värt att notera är att hon bara är 20 år gammal och har åkt som junior tidigare.

Grattishälsningar från kungahuset och statsministern

Det dröjde inte länge innan alla grattishälsningar började trilla in. Det var många sms och samtal från nära anhöriga, enligt Kalla, men vad som stack ut mest var när statsminister Stefan Löfven var i andra sidan luren. Han ringde för att gratulera och önskade henne lycka till inför framtida lopp. Även kungahuset var snabba med att förmedla en grattishälsning, men de vädjade om lugn till dess att de själva var på plats. Självklart vill det skid-älskande kungaparet bevittna OS-medaljer från läktarhåll.

Vi från redaktionen hoppas självklart på fler medaljer under OS och alla dess grenar – inte bara i skidåkning. Ett stort lycka till önskar vi alla svenska atleter under detta OS-mästerskap.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 kr VisitReview
2 100 % upp till 1 200 kr VisitReview
3 Ingen bonus just nu VisitReview
4 100 % upp till 1 000 krT & C Apply VisitReview
5 100 kr riskfritt spel VisitReview