AIK vann seriefinalen mot Hammarby

Hammarby har gått som tåget den här säsongen. Inga lag har kommit upp i deras nivå, förrän nu. Åtminstone resultatmässigt. AIK vann det storslagna derbyt mot Hammarby med 1-0, som tar dem ett steg närmare serieledningen.

AIK vann derbyt mot Hammarby

Matchen var mellan ettan och tvåan i tabellen. Hammarby har länge haft ledningen i tabellen och många har redan nu pratat om att det kan resultera i ett guld för Stockholmsklubben. Hammarby har inte varit i toppen på många år, men nu har man verkligen blommat ut under stundande säsong. Man har en väldigt bra offensiv och har även fungerat bra bakåt, men framförallt vet de om att även om man släpper ett par mål bakåt, så har man en tillräckligt god offensiv för att ta ikapp underläget.

Derbyt mellan AIK och Hammarby var en publikfest. Det var fullt på läktarna och AIK hade fans på sin sida som sjöng sitt lag framåt, samtidigt som övriga delen av arenan sjöng för full hals för sitt Hammarby. Det var en relativt händelsefattig match. AIK hade en, i vanlig ordning, defensiv inställning. Man spelar med tätt försvarsspel, vilket leder till få målchanser och ett för en oberoende supporter relativt tråkigt spel. Vad gör väl det, när det är poängen som räknas?

AIK fick ett sent straffmål som visade sig vara direkt avgörande. Det var det enda målet i matchen, som gav Solnaklubben en skjuts mot serieledningen. Det skiljer nu tre poäng lagen emellan, vilket hade kunnat vara nio, om Bajen hade vunnit.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 200 kr VisitReview
2 200 % upp till 2 000 kr VisitReview

Stort slagsmål utbröt på arenan

Dessvärre utbröt skandalscener på Tele 2 Arena. Både Hammarby och AIKs supportergrupper lyckades ta sig över till samma sida, vilket innebar ett stort slagsmål som utbröt. Det var många individer från respektive håll, vilket gjorde det svårt för polis och säkerhetsvakter att komma åt en lösning för att separera grupperna från varandra. Efter ett antal minuter kunde polisen dock sära på dem och läget lugnade ner sig. Självklart tråkigt med en sådan avslutning på en i övrigt fantastisk publikfest.