Vad betyder arbitrage betting?

Kanske har du hört talas om Arbitrage inom betting, men vad är det egentligen och vad betyder det? Vi redogör för teorin bakom begreppet och hur det fungerar. Metoden kallas ibland även sure bets.

Arbitrage innebär att du spelar på två olika utfall, på två olika spelbolag, vilket gör att du kommer vinna på en sida och förlora på den andra sidan. Du gör detta på matcher där det i ett sådant fall garanterar dig att gå med vinst även om du förlorar på en sida. Detta möjliggörs genom att du utnyttjar spelbolagens oddsskillnader och sidor där det finns utstickande odds. Se vidare i exemplet nedan.

Exempel på arbitrage

Om vi tar en fotbollsmatch som exempel så kan ett spelbolag erbjuda 2.10 i odds på att hemmalaget vinner. Ett annat spelbolag kan erbjuda 2.10 i odds på att hemmalaget inte vinner, det vill säga att matchen slutar X eller rak 2:a. Om du lägger 1 000 kr på varje sida kommer du, oavsett utfall i matchen, ha tjänat och gått 100 kr plus i matchen. Det finns flera verktyg på nätet som identifierar vilka matcher som lämpar sig bäst för sure bets och arbitrage.

Problem med arbitrage

Ett problem med denna form av sure bets är att den lilla vinsten man kan göra på enstaka matcher ofta kan ätas upp av andra avgifter, så som exempelvis avgifter för insättningar och uttag hos spelbolagen. Vidare finns det en risk att du blir limiterad på ett spelbolag om du lägger flera spel till där detta spelbolag har marknadshögsta oddset. Ofta är det nämligen just utstickande odds som gör att arbitrage blir möjligt över huvud taget. Spelbolagen kan då fatta misstankar om att du försöker utnyttja systemet och kan då enligt deras villkor stänga av ditt konto. Detta är något man ska vara medveten om innan man testar på arbitrage.