United hakar på i toppstriden?

Diskussionen om huruvida Mourinho bör vara kvar eller lämna Manchester United har varit en av de mest omdebatterade ämnena inom den europeiska fotbollen denna höst. Inför dagens match var man verkligen pressade att vinna och efter en jämn batalj lyckades United knipa tre poäng. Frågan är om det kan räcka för att United ska kunna haka på i toppstriden?

Det såg länge ut som United skulle göra ett dåligt resultat idag efter att man relativt tidigt tappade in 0-1. Lindelöf och hans lagkamrater lyckades dock lyfta sig och kunde slutligen vända till en seger med 2-1. Helt klart var det en viktig seger för såväl United som lag och Mourinho som tränare. Hade han kunnat vara kvar om man förlorade idag? Det är inte helt säkert. Även om ägarna uttalat sitt stöd gentemot tränaren finns det givetvis en gräns när även de anser att det inte håller längre.

Räcker dagens United för toppstrid?

Det råder inga tvivel om att United har ett slagkraftigt lag om man ser till vilka spelare som finns i laget. Laget har emellertid haft det otroligt svårt att få till ett bra spel, inte minst offensivt där man till och från sett tafatta ut emellanåt.

Efter dagens seger kan man dock konstatera att man ändå har lite häng på toppstriden. Man har 20 inspelade poäng och med dessa är man exempelvis endast sju poäng bakom Liverpool som just nu toppar Premier League. Då ska man dock komma ihåg att Manchester City, Uniteds största rival, har en match mindre spelad och kan gå upp i serieledning om de vinner nästa match.

Hur som helst – vi lär inte ha hört det sista när det kommer till spänningen i huruvida Mourinho kommer vara kvar i United eller inte. Något man dock ska komma ihåg om man exempelvis vill spela på ett odds att han kommer få lämna är att det hade varit väldigt dyrt att lösa honom från sitt kontrakt.