Kan Sverige vinna gruppen i VM-kvalet?

Sverige har hittills gjort ett bra VM-kval. Den mest övertygande, och kanske mest avgörande, vinsten kom mot stornationen Frankrike. Därefter åkte man på tungt poängtapp, men än finns chansen.

Sverige att vinna gruppen

Sverige vann som bekant mot Frankrike efter att Ola Toivonen slagit in en långboll från halva plan med enstaka sekunder kvar. Man höll en bra defensiv under matchen och var välförtjänta en poäng, men att man skulle få med sig full pott var nog få som kunde förutspå. Så blev fallet och tre otroligt viktiga poäng inkasserades. De placerade sig efter det på förstaplats i tabellen och läget såg väldigt bra ut.

Under nästkommande samling blev den första matchen något av ett fiasko. Man gästade Bulgarien i en match man bara skulle vinna. Bulgarien tog tidigt ledningen, och Sverige missade kort därefter en straff. Sverige hade sedan svårt med att få ordning på något vidare spel och slarvade otroligt mycket, men kunde kvittera återigen efter att Bulgarien tagit ledningen på nytt. I slutet av matchen kom det vinnande målet, från fel lag, med svensk mått mätt. Bulgarien vann matchen med 3-2 och vi halkade efter en aning.

Match två under landslagssamlingen

Matchen mot Vitryssland blev succé och Sverige visade på att man kunde repa sig omedelbart från en svag insats. Man vann med hela 4-0 och skapade sig väldigt goda förutsättningar till att åtminstone ta sig till play off. Frankrike spelade i sin tur oavgjort mot Luxemburg och ingen kunde tro sina ögon.

Det här öppnar upp tabellen en aning igen, då Sverige endast är en poäng bakom Frankrike i detta nu. Det finns poäng att spela om, och kan Frankrike spela oavgjort mot en liten nation som dem, så finns det ett inte allt för orimligt scenario att de gör något liknande igen.

Sverige kan alltså fortfarande vinna gruppen och har samtidigt väldigt goda möjligheter till att åtminstone ta sig till play off. Detta kan man de facto göra oavsett om man vinner mot Holland eller ej.