Svenskt tillskott i Premier League

Det ser nu ut som att Premier League får ett svenskt tillskott i ligan. Det är klubben Crystal Palace som, enligt uppgift, fått in en svensk förstärkning på lån fram till sommaren.

Erdal Rakip lånas ut till Benfica

Malmö FF har skördat framgångar under flera år, där en viss Erdal Rakip varit delaktig i allra högsta grad. Han har gjort bra ifrån sig och har nu kommit till punkten där han tar ett stort steg i karriären. Det är Benfica som skall ha köpt spelaren, men som per omgående lånar ut honom till Premier League-klubben Crystal Palace. Det har varit mycket skriverier och har i skrivande stund inte bekräftats, däremot så har vi kunnat se bilder från Crystal Palace-spelaren Mamadou Sakho, som visar på att Rakip tränar med klubben.

Det kommer av allt att döma presenteras inom kort, men ännu alltså ingen bekräftelse på att spelaren har anslutit. Huruvida han har ett spel som är anpassat efter Premier League låter vi vara osagt. Det är ett stort kliv och vi har sett Victor Nilsson Lindelöf göra det fantastiskt bra i Benfica, men som ännu inte lyckats spela till sig en startplats. Värt att notera är ju självklart att Victor spelar i en toppklubb som Manchester United, medan Rakip kommer spela i en klubb av lägre dignitet.