Svensk seger bäddar för gruppfinal

För några minuter sedan blåste domaren av matchen mellan Sverige och Turkiet. För svenskt vidkommande kunde vi knappast önskat oss en bättre resultat. Efter en riktig bra insats, i synnerhet i andra halvlek, lyckades vårt svenska landslag vinna med 0-1 på bortaplan vilket innebär att man säkrat spel i minst andradivisionen nästa år i Nations League.

Låt oss ta en titt på hur matchen mot Turkiet såg ut. Det ska helt klart sägas att Turkiet var det bättre laget under första halvklek även om de riktigt heta målchanserna var få. I ett par fall fick dock Robin Olsen i Sveriges mål göra ett par fina räddningar vilket bäddade för turksik frustration. Och det skulle visa sig att det var matchvinnande räddningar från Olsens sida.

Grym genomförd andra halvlek

När Turkiet inte lyckades få hål på Sverige ökade pressen på hemmalaget. Det framgick ganska tydligt i andra halvlek när Sverige tog över totalt. En mycket, mycket bra prestation i den andra halvleken ledde till att Sverige slutligen kunde vinna med 0-1. Detta efter att Andreas Granqvist lyckades pricka in en straff som ordnats av Marcus Berg. Sverige behöver absolut inte skämmas för att man slutligen stod som segrare efter matchen, mycket tack vare det fina lagspelet under den andra halvleken.

Nu väntar närmast Ryssland på hemmaplan för Sveriges del. En seger där innebär att Sverige kommer vinna gruppen, något som hade föranlett att Sverige hade avancerat till förstadivisionen i Nations League. Ett oavgjort resultat eller en förlust för Sverige innebär att man kvarstår i andradivisionen. Det är således helt klart att Turkiet blir det lag som åker ur andradivisionen.