Speltips inför AIK – Dalkurd

Under lördagen drog Allsvenskan igång men i skrivande stund är det bara hälften av lagen som spelat. Under söndagen spelas nämligen fyra ytterligare matcher och vi riktar blickarna mot Friends Arena där AIK tar emot Dalkurd där vi tror det kan bli en avvaktande första halvlek.

Som många vet har AIK slagit på stortrumman under transferfönstret. Flera väldigt namnkunniga spelare har kommit in. Samtidigt har man haft problem i backlinjen vilket gjort att spelet ändå sett något svajigt ut.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 kr Visit

Nu ställs man mot nykomligen Dalkurd och det är endast vinst som räknas. Sett till hur det sett ut de senaste matcherna är det nog dock ingen vågad gissning att AIK först och främst vill sätta defensiven. Allt eftersom matchen löper på lär man sedan gå på och pressa för tre poäng, men vi tror att just inledningen kan vara lite trevande.

En målsnål match att vänta?

Under fjolåret såg vi under många matcher, framför allt under våren, hur svårt AIK hade att skapa heta målchanser. Sett till hur det sett ut under försäsongen, inklusive Svenska Cupen, känns det som man fortsatt har en hel del att jobba med.

Motståndarna då. Även om Dalkurd har ett spännande lag som i grunden är förhållandevis offensiva tror vi på en något avvaktande inledning på denna matchen. Man är trots allt nykomlingar och ställs mot ett av de på förhand favorittippade lagen till SM-guldet. Troligtvis kommer man låta AIK styra spelet och täta till defensivet så bra det går. Frågan är då hur väl AIK kommer kunna luckra upp det. Så som det sett ut hittills i deras spel kan de nog få problem.

Spelet blir under 1 mål (asian) i första halvlek till 1.88 i odds på Jetbull. Spelet innebär alltså att det blir vinst om första halvek slutar mållös, pengarna tillbaka vid ett mål och förlust på spelet om det skulle bli två mål eller fler.