Spelregleringen & svensk spellicens

Som de flesta spelintresserade vet om kommer den svenska spelmarknaden att omregleras från och med den 1:a januari 2019. Vi har tidigare skrivit en del i ämnet och har nu sammanställt en större informationssidan om just den svenska spelregleringen och spelbolag med svensk spellicens.

För oss som spelare kommer det bli en del förändringar. Faktum är dock att för den som inte är särskilt insatt eller intresserad är det inte säkert att man kommer märka av så mycket när det statliga monopolet försvinner och marknaden omregleras. För dig som aktivt letar nya oddsbonusar kan det dock exempelvis få en del konsekvenser.

Alla spelbolag som vill verka på den svenska marknaden kommer behöva ansöka om och bli beviljade en licens av en svensk spelmyndighet. Detta kommer leda till att vissa spelbolag kommer välja bort den svenska spelmarknaden. Självklart kommer de stora spelbolagen ansöka och mest troligt även beviljas licens, men några av de mindre kan välja att skippa Sverige. Omfattningen av nya oddsbonusar kan då bli mindre. En annan förändring som inträder från årsskiftet är att spelbolag inte längre får erbjuda återkommande bonuserbjudanden till kunderna. Det kommer bara vara möjligt att göra detta som en välkomstbonus.

Detta är bara några av de förändringar som omregleringen kommer leda till. Läs gärna mer i vår guide om regleringen och spelbolag med svensk spellicens. Redogörelsen är helt färsk och behandlar en hel del information om vad som komma skall.