Spel på dubbelchans och Draw No Bet

När det kommer till betting skall man försöka utnyttja så många fördelar man kan. I vissa fall kan det vara genom att erhålla en odds bonus, men kan också vara att ta del av olika spelformer som spelbolagen erbjuder.

Vad innebär dubbelchans?

Dubbelchans är en spelterm som används ofta, framförallt när det kommer till lagsport så som ishockey och fotboll. Det här alternativet är allra bäst när det är en match som på förhand är oviss och oddsen är höga. Om bortalaget exempelvis har högt odds och man anser deras chanser att antingen vinna eller spela oavgjort är goda, så kan man välja denna spelform. Man spelar då på två utgångar, där både oavgjort och vinst räknas in som vinst på din spelkupong. Detta medför självklart också lägre odds, men ibland kan det vara ett bra alternativ att gardera sig. Det minimerar risken för förlust, men begränsar samtidigt vinsten.

Vad är Draw No Bet?

Draw no bet (förkortat DNB) är en engelsk spelform som på svenska hade översatts till Pengarna tillbaka vid oavgjort. Det är precis som det låter – man får pengarna tillbaka om laget spelar oavgjort. Det här är en snarlik spelform som dubbelchans (eller 1X / X2) och ger dig pengarna tillbaka om ditt lag spelar oavgjort, men ger dig full vinst om laget vinner. Detta är en typ av gardering, där du spelar på två utgångar, men bara en utgång som faktiskt genererar vinst på din kupong. Man riskerar således mindre, men minskar även här risken att förlora.

Med tanke på att oddsen blir betydligt lägre, så bör man göra en värdering i om det är värt att spela eller inte. Om oddset sjunker för mycket är det inte värt att placera spelet, och man bör således avstå spel om man inte tror stenhårt på vinst.

När man spelar på ishockey finns även detta alternativ, men då är den vanligast förekommande spelformen  ”money line” som innebär att man spelar på att laget vinner, inkluderande övertid. För matcher i ishockey gäller det att laget vinner. Din spelkupong fortsätter vara levande även om det blir oavgjort, men det gäller att laget vinner, antingen på ordinarie tid, övertid eller på straffar.