Sarpsborg – Malmö EL – Odds & Speltips

Efter en ruggigt dålig vårsäsong har Malmö verkligen spelat upp sig under nya tyska tränaren. Kräftgången har vänts till ett sedvanligt skånskt vinnartåg i Allsvenskan. Även om det inte räckte för guldstrid har man alla chanser att fortfarande ta en topp 3 plats i Allsvenskan vilket man får säga är imponerande om man ser till vilket utgångsläge de hade efter våren.

Samtidigt lyckades Malmö kvala i till Europa League vilket helt klart gör att säsongen kan bedömas som ok även om man inte tar SM-guld i år. För övrigt har Malmö vunnit SM-guld fyra av de fem senaste säsongerna. Det säger något om deras dominans den senaste tiden. Nog om det nu – Europa League var det.

Efter en inledande förlust mot Genk lyckades man slå Besiktas med 2-0 i senaste omgången. Samtidigt slog torsdagens motståndare Sarpsborg mycket oväntat Genk vilket gör att det är helt öppet i gruppen där alla lag står på tre poäng efter två av sex spelade matcher. Malmö har alltså relativt goda chanser att kunna ta en av de två platserna som ger avancemang.

Speltips inför matchen

Motståndarna Sarpsborg, vad har vi då att säga om dem? Att det som nämnt ovan var mycket, mycket oväntat att man lyckades slå Genk i förra matchen. Laget är helt klart det sämsta laget i gruppen och om Malmö vill avancera till slutspelet krävs det antaligen vinst i matchen.

Sarpsborg har även varit bedrövliga den senaste tiden i ligan. På de åtta senast matcherna har man hela sju förluster och en oavgjord match. Ett otroligt dåligt resultat som knappast skrämmer Malmö. Det krävs såklart fokus i matchen men så länge MFF kommer upp i normal nivå ska man ha mycket goda hanser att vinna matchen. Gör man det i över hälften av matcherna med dessa förutsättningar? Det tycker vi. Därför ser vi 2.30 i odds på bortaseger som ett mycket fördelaktigt spel vilket också blir speltipset från vår sida i matchen. Oddset finnes hos bet365.