Rivalmöte mellan Kanada – USA

Junior-VM i ishockey är i full gång och det är dags för ett hett och intressant rival-möte mellan Kanada och USA. Här kommer vi garanterat få uppleva mycket känslor och ett intensivt spel under minst 60 minuter.

Uppsnack Kanada – USA

Det är allmänt känt att det råder hög rivalitet mellan Kanada och USA. Framförallt när det kommer till ishockey. Det är de två i särklass största nationerna när det kommer till just ishockey, och när vi kommer ned till juniorhockey så vill de verkligen visa vem som är bäst. Under J-VM är de helt klart medvetna om att det finns mängder av scouter på läktarna som är där för att bedöma deras insatser. Vissa hanterar det bättre än andra, där en del är lite väl egoistiska i sitt spel.

Juniorerna spelar också väldigt offensiv hockey, där det allt som oftast trillar in ett antal puckar åt vardera håll. Ser vi till Kanada och USA så brukar det bli väldigt målglatt, som vi som oberoende åskådare älskar att se. Sett till deras tio senaste matcher sinsemellan (hemma/borta), så har resultaten slutat följande:

USA – Kanada: 7-5

USA – Kanada: 5-4 (4-4)

USA – Kanada: 3-1

USA – Kanada: 5-1

USA – Kanada: 4-2

Kanada – USA: 5-3

Kanada – USA: 1-5

Kanada – USA: 2-1

Kanada – USA: 3-2

Kanada – USA: 5-6 (5-5)

Det är alltså tydligt att respektive lag presterar som bäst när de har hemmaplan, även om det inte alltid innebär att man spelar i sitt hemland. USA har greppet om antal vinster sett till de senaste matcherna som spelats, vilket Kanada säkerligen vill förändra här under J-VM. Inte minst har de en final-förlust som de vill ha revansch på sedan fjolårets mästerskap.