Nya spellicenser & oddsbonusar troliga att vänta

Vi är en vecka in med de nya spelreglerna på plats efter att Sverige relgerade spelmarknaden. Har du märkt någon skillnad? Kanske inte om du inte spelar på flera olika sidor. De största spelbolagen i Sverige har blivit beviljade en licens varför du kanske bara har kunnat spela på som vanligt. För den som jagar oddsbonusar kan man dock se en tydlig skillnad.

Antalet oddsbonsuar som finns tillgängliga för svenskar har minskat ganska avsevärt sedan årsskiftet. De spelbolag som är seriösa men inte sökt eller blivit beviljade någon licens har stängt av sina oddssektioner för spelare från Sverige helt enligt plan. Frågan många ställer sig är nu om det inte kommer fler oddsbonusar och spelbolag med svensk spellicens. Vår förhoppning är att svaret är nej på den frågan.

Varför har inte alla spelbolag oddsbonus?

Du kanske har märkt att vissa spelbolag vilka beviljats licens för odds och casino tagit bort sina bonuserbjudanden från och med årsskiftet. Anledningen till detta är förhållandevis enkel. Ett företag kan driva flera spelbolag under samma licens, nackdelen för dem är dock då att Spellagen endast tillåter att man erbjuder en välkomstbonus per utgiven licens. Det spelar därför ingen roll att företaget bakom spelbolagen har olika sidor, det är ändå en bonus som gäller. I flera fall har vi då sett att man valt att ha kvar en bonus på den största sidan av de som drivs under samma spellicens.

Vissa företag har kommit runt detta genom att söka och blivit beviljade flera olika spellicenser. Med andra ord har de sökt en spellicens per sida vilket är helt enligt lagen. Detta är dock mer resurskrävande och kan vara svårt för mindre aktörer att göra.

I väntan på nya oddsbonusar?

Vad vi hör är det flera spelbolag som har en pågående ansökningsprocess hos Spelinspektionen. Vissa var sena med att lämna in sin ansökan medan vissa var tvugna att komplettera den som lämnats in. Detta har medfört att dessa sidor har fått stänga den svenska spelsektionen på sina sidor men man kommer kunna öppna dessa igen så snart som de blivit beviljade en spellicens.

Vi följer utvecklingen noga och du kan räkna med att kunna hitta nya oddsbonusar hos oss så snart som nya spelbolag fått sin ansökan beviljad. Lycka till med ditt spelande så länge!