När vann Djurgården ett derby senast?

Undrar du hur längesedan det egentligen var när Djurgården vann ett derby mot Hammarby eller AIK senast? Vi går igenom historiken och den för Djurgårdens del trista derbysviten av uteblivna segrar som givit till begreppet Derbyspöket den senaste tiden.

Senaste vinsten för Dif i ett derby kom för nästan 6 år sedan, den 19 september 2011 då man slog AIK. Senaste segern mot Hammarby är ännu längre tillbaka i tiden, vi får gå tillbaka över tio år i tiden då den senaste segern kom mot Bajen, nämligen 13 augusti 2007. Gällande detta ska man dock ha i åtanke att Hammarby under flera år spelade i Superettan varför lagen inte möttes under dessa år.

Totalt har det nu gått 18 (!) derbymatcher mot AIK och Hammarby sedan Djurgården slog något av lagen. Många trodde nog att denna dystra svit skulle brytas under säsongen med tanke på den storsatsning blåränderna gjort, men i skrivande stund har tre av fyra derbyn spelats och Dif har fortfarande inte lyckats vinna. Nu återstår en sista match mot Hammarby i september 2017 och kanske lyckas man då äntligen vinna? Formen ser bra ut och om man ska vinna någon gång kanske det är det dags? Sett till oddsen är man relativt stora favoriter i matchen som spelas på hemmaplan för Difs del.