Milans trevande start på säsongen

AC Milan slog på stortrumman inför säsongen med värvningar för många hundratals miljoner kronor. Säsongsinledningen har dock hittills varit en riktig besvikelse för alla som håller klubben varmt om hjärtat. Efter de inledande 15 omgångarna har laget endast tagit 21 poäng vilket gör att de placerar sig på en åttonde plats i tabellen. Sett till hur det sett ut de senaste åren låter det kanske inte som någon jättekatastrof, men med tanke på de stora investeringar man gjorde i truppen inför denna säsongen är det faktiskt något av ett fiasko.

Man ligger just nu hela 18 poäng efter Inter som innehar förstaplatsen. Om man ser till de placeringar som ger spel i Champions League nästa år ser det också mörkt ut. I Serie A kvalificerar sig de fyra första lagen till CL och efter 15 omgångar har Milan hela 13 poäng upp till Roma som just nu ligger fyra i tabellen. Mest troligt är det således redan nu kört, om det inte blir en markant förbättring redan nu under hösten som sedan fortsätter under våren 2018.

Tränarbytet

På grund av den mycket svaga säsongsinledningen fick ledningen i Milan nog och valde att sparka Montella. Istället tog Gattuso över tränarrollen som är en mycket orutinerad tränare i dessa sammanhang. Många hade nog hoppats på en nytändning men faktum är att han knappt kunde ha fått en sämre start. I söndagens premiärmatch för Gattuso ställdes Milan mot jumbon Benevento som inför matchen hade 14 (!) raka förluster i ligan. Och länge såg det ut som det skulle bli en 15:e raka förlust men Benevento lyckades smått osannolikt kvittera i den 95:e minuten efter en språngnick av målvakten.

Det lär fortsatt råda stor osäkerhet i Milanlägret och den stora frågan är om Gattuso kommer lyckas få laget på rätt spår. Så som det ser ut nu är det kanske inte mycket som talar för det, men man vet aldrig.