Linköping Hockey klara för kvartsfinal i SHL

Det står nu klart att de regerande mästarna HV71 får lämna säsongen redan i åttondelsfinalen efter två raka förluster mot Linköping. Ett stort nederlag för Jönköpings-klubben, som hade högre ambitioner än så här.

Linköping klara för kvartsfinal

HV71 har haft en svajig säsong. Det har gått upp och ner, med väldigt höga toppar, men samtidigt väldigt djupa dalar. Man tappade många viktiga spelare inför säsongen och har inte lyckats ersätta dessa med likvärdiga, eller bättre, spelare. Det resulterade av naturliga skäl i att man inte höll sig i toppen av tabellen, men man borde helt klart ha kunnat placera sig högre än vad man faktiskt gjorde.

Efter den sista seriematchen mot Färjestad så stod det klart att man fick möta Linköping i åttondelsfinalen. Matchen mot Färjestad gick till övertid, där de sistnämnda knep bonuspoängen. Just denna ynka poäng hade kunnat vara direkt avgörande för HV71. Vid vinst på övertid i Karlstad så hade man fått möta Brynäs istället för Linköping. Ett motstånd man har haft betydligt enklare mot under säsongen, samt att de var i sämre form än detta Linköping.

Vi skall komma ihåg att det är två riktigt duktiga lag som ställdes mot varandra. HV71 var favoriter till att avancera, men här är ett tydligt kvitto på att i ett slutspel kan allting hända. Linköping presterade väl och visade här att man helt klart kan vara farliga under resterande del av slutspelet. Det räcker troligtvis inte till att gå hela vägen, men kommande motstånd bör inte känna sig säkra över huvudtaget.

Resultat i matchserien mellan HV71 – Linköping

Första mötet var i Jönköping och Kinnarps Arena. Linköping tog kommandot direkt och spelade en vassare hockey än hemmalaget under större delen av matchen. Man höll dem på utsidan och kunde komfortabelt spela på den ledning man skaffade sig. Det inledande mötet slutade 3-1 till Linköping, som åkte hem med gott självförtroende i returen i Saab Arena.

Returmötet blev något jämnare, även om Linköping hela matchen hade kontroll i form av spel och ledning. HV71 kom ikapp med en reducering till 3-2, men längre än så räckte det inte. Vi gratulerar Linköping till avancemang och önskar lycka till i kommande slutspelsmatcher.