Läget i IFK Norrköping

Blott nio omgångar återstår i Allsvenskan och mycket återstår att spela om. En av de klubbar det kanske finns störst frågetecken kring när det kommer till de resterande matcherna är IFK Norrköping som sett stora förändringar i truppen under säsongens gång.

Förra veckan blev det klart att anfallaren Sebastian Andersson lämnar Peking för tyska Kaiserslautern. Andersson blev därmed den sista av många som sålts under året. Eller vad sägs som Eliasson, Telo och Bärkroth som alla var tongivande spelare under våren. Nästan halva startelvan har därmed sålts och tyvärr har man inte gjort några större värvningar för att motverka kvalitetstappet.

Form och tabellställning

Norrköping hade en relativt trög start i Allsvenskan men lyckades snabbt komma på rätt spår och såg ett tag ut att bli det lag som skulle kunna utmana Malmö FF om guldet. Inte minst efter att man tog tre poäng mot skåningarna på bortaplan. Sedan hände emellertid något som varit ovanligt att se i Peking de senaste åren, man kom i en ganska stor formsvacka som man fortfarande inte helt kommit ur.

Den dåliga formmässiga perioden började i juli där man bland annat åkte ur EL kvalet mot Trakai. Samtidigt förlorade man fyra raka matcher i Allsvenskan, vann något turligt mot AFC och efter det har man förlorat mot Djurgården och Östersund men tog en viktig trepoängare mot Sirius.

Trots de många tappade poängen de senaste matcherna är man med och gör upp om de två europaplatserna bakom Malmö. Frågan är dock om man efter alla försäljningar har vad som krävs för att utmana lag som Djurgården, AIK, Häcken och Östersund? Just nu känns det tveksamt men tiden får i vanlig ordning utvisa hur det blir. Norrköping har överraskat förut och man skulle väl inte bli jätteförvånad om de tar exempelvis en tredjeplats, även om formen varit usel den senate tiden?