Kim Källström avslutar karriären – vem erstätter?

Det är nu allmänt känt att Kim Källström avslutar karriären, tidigare än beräknat. Han hade ett kontrakt med Djurgården som sträckte sig även över nästa säsong, men nu bryts kontraktet.

Kim Källström avslutar karriären

Det händer grejer i Djurgården just nu. Det har under en tid spekulerats i om Magnus Eriksson kommer vara kvar nästa säsong eller inte, som nu ser ut att lämna för amerikanska MLS. Det i sig innebär ett stort avbräck för klubben inför kommande säsong, men än värre blev det när Kim Källström meddelade att han avslutar karriären i förväg, gentemot kontraktet.

Det var tänkt att han skulle spela i klubben även nästa säsong, men så blir nu inte fallet. Han har varit en otroligt viktig kugge i detta Djurgården, som avslutade säsongen med att komma på en tredje plats. Han har varit en spelfördelare av hög kaliber, med sina precisions-passningar som sällan missar fötterna hos medspelaren. Nu behöver man alltså blicka framåt och täcka upp med en ny spelare, för att ersätta tomrummet av Kim.

Vilka ersätter avbräcken i Djurgården?

Nu börjar det vilt spekuleras i vilka som skall täcka upp för de uteblivna platserna som finns i Djurgården. Att Radetinac är tillbaka i spel från sin skada är otroligt viktigt, men kan han åstadkomma det slit och de mål som Mange gjort under säsongen? Det är även okänt i dagsläget vem som ersätter Kim Källström, men enligt sportchefen Bosse Andersson så kan det eventuellt komma en tidig presentation, kanske till och med innan jul.

Vi får helt enkelt avvakta och se vilka spelare som tillkommer, och vilka som lämnar. Det är allt ifrån säkert att man är färdiga än och fler spelare kan tänkas lämna. De har god ekonomi och kan sannolikt värva ett antal duktiga spelare, men problemet kan ligga i hur väl kan hinner få ihop en sammansvetsad trupp inför kommande säsong, när man också skall spela ute i Europa.