Kan J Södra vända i returen mot Trelleborg?

Trelleborg var det lag som visade viljan senast. 2-0 blev slutresultatet och de har nu en fot in i Allsvenskan. Frågan är om J Södra kan samla sig och vinna matchen med tillräckligt god marginal?

Inför J Södra – Trelleborg

J Södra har haft en tung säsong. De har varit starka stundtals, men vikit ned sig gång på gång. De gjorde en förhållandevis bra slutspurt på säsongen, där man samlade in poäng nog för att ha saken i egna händer. Sista matchen mot Östersund var en match man var tvunget att vinna, men efter 0-0 på Stadsparksvallen, samtidigt som Sundsvall vann med 3-0 borta mot Göteborg, så stod det klart. Sundsvall går om J Södra och det innebär negativt kval för Jönköpings-laget.

Kvalet inleddes borta mot Trelleborg, där hemmalaget var det klart vassaste laget. De visade åt vilket håll de ville och deras spelidé var tydlig. De lyckades få J Södra dit de ville, och efter att bortalaget också fått en man utvisad, så var uppförsbacken för brant.

Nu ligger man under med 2-0 och behöver alltså vända på resultatet i returmötet. Matchen spelas klockan 14:45 på Stadsparksvallen i Jönköping. Många sluter upp för att visa sitt stöd i Jönköping, men räcker det för avancemang? Den 12:e spelaren är otroligt viktig ikväll och nervositeten kan spela in redan i ett tidigt skede. Något för Trelleborg att ta vara på.