Kan Andreas Alm ta över Häcken?

Det är känt att Mikael Stahre har brutit sitt kontrakt med BK Häcken. Det var mot klubbens vilja och det var sannolikt ingen god ton vid det sista och avgörande mötet.

Kan Andreas Alm ersätta Mikael Stahre?

Mikael Stahre har som bekant tagit på sig en allt större uppgift i sin tränarroll. Han gör flytten över atlanten till USA och San Jose Earthquakes i MLS. Det är ett stort uppdrag och ingen kan väl egentligen belasta hans beslut att bryta med Häcken för en sådan flytt. Det var dock inget glatt besked för Häcken, som nu behöver värva en ny tränare akut.

Enligt rapporter jobbar man frekvent i frågan och lågoddsaren för att ta över ser ut att vara Andreas Alm. Varken klubben eller Alm själv har kommenterat uppgifterna, men med så hög mediebevakning det just nu varit, så verkar det helt klart som att uppgifterna innehåller substans värd att reflektera över. Kan det vara ett bra val för klubben? Alm kommer från en tids arbetslöshet och kan säkerligen vara taggad över ta ett nytt tränaruppdrag i en allsvensk klubb med höga ambitioner.