Inför Premier League under annandag jul

Det spelas mängder av matcher i Premier League nu kring jul och nyår. Inte alls pjåkigt för oss sport- och fotbollsälskare. Under tisdagen, alltså annandag jul, så spelas det åtta matcher. Här drar vi igång ”inför-snacket” samt lite analyser kring matcherna.

Inför 20:e omgången av Premier League

Som bekant spelas det en mängd matcher kring jul och nyår. Dagen före julafton kunde vi följa en otroligt händelserik fotbollsdag. Inte bara för Premier League, utan flera av de största ligorna runtom i Europa. Bland annat såg vi Barcelona utklassa Real Madrid i ett stekhett El Clasico. Det en match Real Madrid verkligen var tvungna till att vinna, men misslyckades. Frågan är nu hur länge Zidane kan försvara sin roll som huvudtränare?

I övrigt kunde respektive topplag göra jobbet förhållandevis enkelt. Manchester City fortsatte sitt vinnande spår genom att utklassa Bournemouth med hela 4-0. Vi såg även Tottenham göra ett bra jobb borta mot Burnley, när de vann med 3-0. Därefter hade vi ett intressant möte mellan Leicester och Manchester United. Det var en match som United på förhand bara skulle vinna, och visst såg det länge ut så i matchen också.

Manchester United släppte in 1-0 efter att Jamie Vardy blivit frispelad mot De Gea. Därefter gjorde Mata både ett och två mål, däribland ett frisparksmål med fantastisk skruv. En ytterligare avgörande händelse var att Amartey i Leicester blivit utvisad, vilket förtydligade Uniteds chanser att vinna. 2-1 till United på tavlan, med en man mer – vad kunde gå snett? Efter fyra, kanske fem, frilägen utan att göra mål, så kunde Liecester i den absolut sista händelsen göra 2-2. Ett till bakslag för Mourinho och hans mannar, frågan är hur de kan hantera läget framgent?

Åtta matcher på spelschemat

Under tisdagen spelas det alltså åtta matcher. Vi ser det som en omgång där topplagen kommer göra jobbet återigen, däribland Manchester United. Nu ställs de sistnämnda mot Burnley på hemmaplan och allt förutom en utklassning vore ett fiasko. I övrigt bedömer vi chanserna för Liverpool, Tottenham och Chelsea som goda och samtliga bör kamma hem tre poäng.