Inför Chelsea – Manchester United

Det är dags för stormöte när Manchester United spelar bortamatch mot Chelsea. Två storklubbar med hög rivalitet, som båda desperat behöver poäng i toppstriden.

Läget i Manchester United

Manchester United har gjort värvningar som fått många att tappa hakan. Det har rört sig om miljardbelopp i transfersummor, vilket behöver ge resultat svart på vitt under säsongen. Hittills har det gått förhållandevis bra, men det lämnar än dock en del att önska. Man inledde säsongen väldigt väl, men har på senare tid tappat i effektiviteten som fanns inledningsvis.

Nyförvärvet Lukaku gjorde mål i varje match han spelade, men har nu tappat stinget. Flera matcher utan att göra mål gör att hans form ifrågasätts snabbt i engelsk media. Än har han presterat bra nog för att undvika tuff kritik, men det är dags att börja producera som en forward i världsklass bör göra.

En annan spelare som fått ta emot kritik i flera omgångar är vårt svenskhopp Victor Nilsson Lindelöf. Hans sejour i Manchester United har hittills varit väldigt tung och det ser inte ut att bli bättre inom en snar framtid. Han har fått flera chanser, men har inte alls levt upp till förväntningarna. Engelsk press har utmålat honom som sämst på plan i flera matcher, där de i vissa fall haft en poäng. Han fick starta det inledande mötet mot sin förra klubb Benfica, men fick inte chansen från start i returmötet. Vi hoppas innerligt att han kommer igång snart igen, för visst vill vi se en svensk göra bra ifrån sig i en av världens största klubbar.

Chelsea under press

Chelsea har inte direkt överpresterat i år, de heller. Conte har blivit väldigt ifrågasatt på sistone och det ryktas enligt vissa att hans framtid i Chelsea kan komma att bli knapp, precis som många andra tränare i klubben. De behöver omedelbart rycka upp sig om man skall ha en chans i toppen, för fortsätter det så här kommer man inte ta sig vidare i Champions League, och inte heller nå sitt mål om att vinna ytterligare en Premier League-titel.