Tips: Kolla alltid odds på asiatiska hcp

Spelalternativen hos spelbolagen är fler än någonsin. Något som blivit allt populärade är så kallade asiatiska handicap spel, spel där du faktiskt kan få högre odds på exakt samma spel som exempelvis vanliga 1X2 spel. Här går vi igenom hur det fungerar och varför du alltid bör göra en jämförelse. Vår erfarenhet säger att många spelare som inte är jätteinsatta i betting vet om denna spelform, något alla bör göra för att maximera sina chanser att vinna.

Exempel på asian handicap

Ovanstående kanske kan tyckas otydligt, för att klaragöra illustrerar vi skillnaderna mellan vanliga spel och spel på asian handicap från Sveriges VM-kvalmatch mot Vitryssland hos LeoVegas. I detta exempel tittar vi på spelet att Sverige inte vinner matchen, och går igenom skillnaderna. Vi vill poängtera att detta inte är något unikt för LeoVegas utan såhär ser det i på i princip alla spelbolag.

Dubbelchans

Om du väljer spelet Vitryssland eller Oavgjort, eller 1X som det också kallas, erbjuds du 2.33 i odds. Detta spelalternativ brukar ofta listas högt upp på matchsidan.

Asian hcp

Om man går till spelaternativen under rubriken ”Asian lines” kan man istället välja att spela Vitryssland +0.5 mål till 2.38 i odds. Detta spel inenbär att Vitryssland startar matchen med 0.5 mål och slutar det därför 0-0 i matchen kommer ett spel på detta bli ett vinnande spel. Det är alltså exakt samma spel som 1X alternativet ovan. Skillnaden är dock att du får ett odds som är 0.05 högre på detta alternativ.

Varför det är såhär är något oklart men vi kan konstatera att oddsen på de asiatiska handicapen väldigt ofta är högre än de ”vanliga” spelen. Man ska därför alltid se till att jämföra detta innan man placerar ett spel. Med asian handicap får du även chansen att spela på betydligt fler spelalternativ än vanliga oddsutfall, men det går vi igenom i en annan guide.