Helgens hetaste matcher från Nations League

Vi är återigen inne i ett landslaguppehåll. För de som slaviskt följer de europeiska toppligorna i fotboll kan det vara något drygt med dessa uppehåll, vi kan dock glädja oss över att man vissa dagar i alla fall kan få se toppfotboll, inte minst från matcherna i Nations Leagues förstadivision.

Vad har vi för matcher att se fram emot i helgen? Det finns en del godbitar. Tidigare idag kunde vi se en riktigt underhållande match mellan Kroatien och Spanien där hemmalaget slutligen kunde vinna med 3-2 efter ett sent avgörande på tilläggstid. Om helgens matcher kan bli i närheten av lika underhållande som den matchen kan vi verkligen se fram emot att gotta oss i en hel del. Samtliga matcher finns tillgängliga för odds och betting hos samtliga spelbolag.

Fredag- och lördagsunderhållning

Redan imorgon, fredag, har vi ett första intressant möte när Frankrike åker till Nederländerna för den första matchen lagen emellan i Nations League. Det ser bra ut för båda lagen vilka ligger för Tyskland i gruppen.

Detta toppmöte följs upp av en annan grym match under lördagen, nämligen Italiens möte med Portugal. Som om inte det vore nog har vi svenskar också en landskamp att se fram emot på lördag. Det är nämligen då Sverige spelar returmatchen mot Turkiet. Sverige förlorade som bekant det första mötet efter att man länge varit i ledning. Nu är det poäng som gäller i Turkietmatchen för att Sverige ska ha en realistisk chans att kunna hålla sig kvar, eller till och med lyckas gå upp en division i Nations League.

Just Nations League har fått en del kritik vad gäller upplägget. Dock är vår uppfattning att det är en förbättring jämfört med tidigare när det endast var vanliga träningsmatcher vid liknande uppehåll. Nu finns det i alla fall en liten dos av tävling i dessa matcher.