Inför Halmstad – Häcken: Odds & speltips

Efter landslagsuppehållet är det dags för Allsvenskan att återigen dra igång och på västkusten ställs Halmstad mot bortagästande Häcken.

Läget i Halmstad

Halmstad har det otroligt tungt just nu. För några omgångar slog man förvisso Jönköpings Södra stort men om man bortser från denna match har man haft stora problem. Inför detta möte har man tre raka förluster mot Sirius, Djurgården och nu senast Elfsborg. Även om de två sistnämnda matcherna bara slutat med uddamålsförluster har det sett otroligt tamt ut. Framför allt har man stora problem anfallsmässigt vilket man haft hela året. Man kan lugnt säga att detta inte blev bättre av att Haksabanovic och Pekalski lämnade. I Elfsborgsmatchen drog dessutom nyförvärvet Oremo av korsbandet vilket är ytterligare ett avbräck.

Häckens status inför matchen

Om vi ovan konstaterat att det är en mindre kris i Halmstad ser det betydligt ljusare ut för göteborgslaget Häcken. Efter att ha varit något kritiserade under våren har man nu börjat plocka trepoängare och har verkligen häng på toppen. Detta trots att man dragit på sig flera skador den senaste tiden. Lånet från AIK, Yasin, har verkligen visat sig vara ett bra drag och har visat sig kunna fylla tomrummet från Kamara mer än väl. Till skillnad från tidigare år har nu Häcken tätat till defensiven rejält och med Stahre har man faktiskt fått en av Allsvenskans bästa defensiver. Blott 16 insläppta mål på 21 matcher talar sitt tydliga språk.

Speltips på matchen

Med de förutsättningar som råder i Halmstad tror vi de kommer få det mycket svårt mot ett formstarkt BK Häcken. Med tanke på hur svaga Halmstad är framåt i kombination med Häckens fina defensiva spel blir det svårt för hemmalaget att göra mål. Samtidigt är det inte orimligt att gissa på att Häcken kommer göra ett par mål i matchen. Just nu får man över 2.00 i odds på raka tvåan på de flesta spelbolagen och detta är enligt vår mening spelvärt.