Gott nytt år! 2019 blir ett annorlunda spelår

Blott en dag återstår nu av 2018. I vanlig ordning har mycket skett under året, inte minst inom sportvärlden där bland annat VM i fotboll spelades i Ryssland med stor framgång för vårt svenska landslag. Även i övrigt har det skett en hel del intressanta sporthändelser. Låt oss dock bortse från året som gått och istället blika framåt mot 2019. Sverige står inför en stor förändring där spelbolag nu måste ha en licens för spel för att kunna erbjuda spel. I vår tabell här nedanför hittar du spelbolag som blivit beviljade en spellicens av den svenska spelmyndigheten.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 krT & C Apply Visit
2 500 % upp till 500 kr Visit
3 Upp till 2 000 kr free bet Visit
4 100 % upp till 1 000 kr Visit
5 100 % upp till 500 kr Visit
6 400 % upp till 400 kr Visit
7 100 % boost upp till 5000 kr Visit
8 Upp till 500 kr extra Visit
9 100 % upp till 2 500 kr Visit
10 Ingen bonus för tillfället Visit

Utöver ovanstående finns det ett flertal spelbolag som hittills fått sin ansökan beviljad. Är det slut där? Nej. Det finns även spelbolag som har en pågående ansökan men där denna ännu ej blivit beviljad. Antingen för att de inte inkom med sin ansökan i tid eller att de inte lyckades komplettera med brister i ansökan innan slutlig deadline.

Blir det fler spelbolag 2019?

Förutom de som redan fått sin ansökan beviljad är det alltså rimligt att tro att det kommer bli ytterligare spelbolag och oddsbonusar ganska snart. Så fort ett spelbolags ansökan går igenom har spelbolaget i fråga möjlighet att växla om och öppna upp för svenskar. För de som dock inte fått något beviljande finns det ingen chans att kunna erbjuda spel och oddsbonusar under tiden. Därför kommer dessa spelbolag behöva stänga ned för sina svenska spelare till dess att allt gått igenom.

Krångligt? Inte så egentligen. Det är ganska självklart att efter ha infört ett system inte vill ha några spelbolag som går utanför systemet. Detta även om vi i andra länder som reglerat marknaden sett att deras myndigheter gått med på att man fått erbjuda spel under en temporär period i samband med regleringen, förutsatt att man hade en pågående ansökan.

Färre oddsbonusar att vänta 2019

Hur påverkas alla spelare som söker efter nya oddsbonusar 2019 av regleringen? Kortfattat kan man säga att det kommer bli färre oddsbonusar att kunna ta del av för svenska spelare. Tidigare var det många utländska spelbolag som hade en engelskspråkig sida och via denna möjliggjorde för svenskar att spela genom att inneha en spellicens i ett annat land inom EU, oftast Malta. Detta är inte längre möjligt. Det är olagligt för spelbolag utan licens att erbjuda spel till personer bosatta i Sverige och bryter man mot denna lag kommer av allt att döma åtgärder vidtas från den svenska myndigheten.

Vad är positivt med spelregleringen när det kommer till oddsbonusar?

Svaret på frågan i rubriken är att det är ganska mycket som förhoppningsvis kommer bli positivt. Det kommer bli allt mer transparent och svårare för spelbolag att försöka avsiktligt eller oavsiktligt vilseleda och locka till spel. På vår sida för om odds sidor med svensk spellicens finner du mycket matnyttig information om regleringen. Vill du läsa ännu mer? Då kan du enkelt surfa in på Lotteriinspektionens hemsida (den svenska spelinspektionen som den framgent kommer benämnas) för att läsa mer. Vår bedömning är att denna sida till skillnad från en del andra myndigheter är enkel att hitta på och innehåller mycket information för den intresserande.