Fritt fall för Örebro Hockey i SHL

Örebro Hockey har inte gjort någon bra säsong. Det är i stort sett fritt fall för klubben, som nu riskerar att behöva kvala ned mot Hockeyallsvenskan. Något klubben till varje pris vill undvika.

Klarar sig Örebro ur svackan?

Örebro har under flera år varit ett etablerat SHL-lag och har varit med och krigat bland placeringar i den övre halvan av tabellen. Den här säsongen har gått desto värre. Man ligger just nu strax ovanför nedflyttningsstrecket, med endast en poäng till godo. Det är oroväckande och håller den negativa trenden i sig så har löper man stor risk att åka ur SHL.

De har investerat mycket pengar i spelare och arena och att åka ur nu vore förödande. Den spelartrupp man besitter är bättre än så här, men det är väldigt tunga huvuden som sitter i avbytarbåset i väntan på nästa byte. Det behöver till starkare moral än så här om laget skall ha någon chans att ta sig tillbaka. Dock, så är det under förutsättning att man har förtroende för tränarstaben, vilket inte tycks finnas idag.

Örebros tränare inte orolig

Niklas Sundblad säger sig inte vara orolig över situationen. Han påstår att det är motgångar som gör laget starkare, vilket i vissa anseenden är sant. Ingen framgång kommer utan motgång, men frågan är hur stor motgång man kan mäkta med för att komma tillbaka? När det kommer till en tabell, där man måste skrapa ihop poäng för att överleva, så finns det inte all tid i världen. Framförallt inte när klubben är i fritt fall. Många anser att Niklas Sundblads dagar är räknade, men det måste samtidigt finnas bättre tränare ute på marknaden som är redo att ta över detta sjunkande skepp.

Nästa fråga är också ekonomin som behöver vara stark nog för ett tränarskifte. Kontrakt skall betalas oavsett om Niklas finns kvar eller ej. Dock, så kan det kosta klubben än mer vid en nedflyttning. Hur allting ter sig återstår att se, men faktum är att man behöver agera inom kort för att ha en chans.