Förebered dig inför reglering 2019

Den svenska spelregleringen har varit ett återkommande ämne på vår sida det senaste året. Den förväntas få relativt stor inverkan på oddsbonusar för svenskar och vi har skrivit en guide om svenska odds sidor med spellicens inför kommande år. När vi går mot det nya året kommer vi stå rustade och givetvis endast tillhandahålla lagliga oddsbonusar i våra olika sammanställningar – det vill säga de spelbolag som blivit beviljade spellicens.

Vad är då det viktigaste att ta med sig inför det nya året för dig som spelare? Vi listar några viktiga punkter som man behöver ha koll på.

  • Säkerställ att ditt spelbolag har spellicens
    Detta är helt klart den viktigaste punkten. Från och med 2019-01-01 måste spelbolag som erbjuder spel till svenskar ha spellicens som blivit godkänd av den svenska spelmyndigheten. Det innebär alltså att det inte är tillåtet att spela hos andra spelbolag. Även om det kanske är mer troligt att myndigheten kommer gå på eventuella spelbolag utan licens snarare än spelarna är det högst onödigt att spela hos spelbolag som inte har licens. Det kommer finnas en hel del spelbolag att välja på i alla fall.
  • Bättre kontroll och transparens
    Det kommer bli lättare att driva frågor där man exempelvis tycker man blivit felbehandlad av spelbolagen. Tidigare hade alla spelbolag en licens på Malta där det var möjligt att vända sig till den maltetiska spelmyndigheten om man kände att man blivit orättvist behandlad. Nu blir det enklare när man istället kan vända sig till en svensk myndighet.
  • Begränsningar i oddsbonusar
    Vi kommer få se en begränsning i spelbolagens olika oddsbonusar. Det är fortfarande inte helt klart hur allt kommer utformas men vi kan nog konstatera att det blir färre oddsbonusar. Det är klarlagt att spelbolag endast kommer kunna erbjuda en oddsbonus per beviljad spellicens. Det kan därför vara bra att försöka hitta en oddsbonus på varje spelbolag som har licens om man är ute efter så många oddsbonusar som möjligt.

För vidare information hänvisar vi till vår guide om den nya svenska spelmarknaden som du hittar under ”Svensk spellicens” i navigationen.