Erik Karlsson stannar i Ottawa – tills vidare

Det var deadline för trades i NHL den 26 februari. Det ryktades friskt om att Erik Karlsson skulle byta klubb, men så blev inte fallet. Han blir kvar i Ottawa tills vidare, men kan säkerligen komma att byta klubb till sommaren.

Erik Karlsson NHL trade

Som nämnt ovan var det vilda spekulationer kring Erik Karlsson under deadline day. Det fanns helt klart substans i dessa spekulationer och han var enligt uppgifter inte långt bort från att byta klubb. Han är en av världens absolut bästa backar och kräver, med all rätt, en allt högre lön. Det har tidigare uttalats att han inte kommer överens med Ottawas ägare, vilket har lett till ett missnöje hos spelaren. Karlsson, vars kontrakt löper ut till sommaren, kommer utan tvivel ställa högre krav på sin lön – något som Ottawa troligtvis inte kommer att matcha. Det mest troliga scenariot är då att han byter klubb.

Det såg länge ut som att Vegas skulle vinna fighten om Karlsson redan nu, men även klubbar som Toronto och Tampa Bay var delaktiga i allra högsta grad. Ingen lyckades förhandla sig till spelaren, då Ottawa inte ansåg de konkreta bud som lades fram som tillräckliga. Nu återstår det att se om de lyckas hålla kvar honom till sommaren eller ej.

Övriga trades i NHL 2018

Det var dock ett antal andra spelare som fick byta klubb under deadline day. De allra flesta klubbar var ute i sista sekund, varför också deadline day är så uppmärksammad som den är. De klubbar som inser att de inte kommer klara av ett slutspel satsar hårdare inför kommande säsong, då draftval är mer attraktivt. Övriga klubbar försöker göra allt de kan för att gå hela vägen under stundande säsong, vilket innebär att vi nu har många stjärnspäckade lag som skall kriga för stanley cup-pokalen. Vad som skall bli intressant att se är huruvida Vegas Golden Knights klarar av ett slutspel, just med tanke på den otroliga resa som de gjort hittills.