Betting ska vara roligt – inte ett beroende

Tyvärr är det relativt många som varje år fastnar i spelmissbruk. Även om detta är mest vanligt förekommande inom casino finns det många som blir beroende och spelar för mycket även när det kommer till odds och betting.

För de allra flesta är spelande enbart en rolig sak som ger en extra krydda i vardagen. Det är också precis detta spelandet ska vara – kul. Tyvärr händer det dock att vissa hamnar i ett beroende och tappar kontrollen över sitt spelande. Om du känner att du är i riskzonen kan det vara skönt att veta att du inte är ensam. Det finns hjälp att få och det är viktigt att poängtera att detta inte är något att skämmas över. Olika situationer i livet kan föranleda att man tappar kontrollen och detta händer fler än man kanske tror.

Hur söker man hjälp?

Om du känner att du spelar för mycket med avseende på att spelandet exempelvis går ut över dina närmaste eller att du förlorar mer pengar än du egentligen har råd att förlora rekommenderar vi dig att söka hjälp. För detta finns det en stödlinje som har mångårig erfarenhet av spelmissbruk som du kan vända dig till.

Ett bra första steg kan även vara att berätta för någon om ditt spelande. Även om detta inte är enkelt och ibland kan vara svårt kan det vara skönt att lätta på bördan genom att prata med någon. Det behöver inte vara en närstående utan kan vara en utomstående person, exempelvis från stödlinjen.

Vi på Oddsbonus24.se uppmanar alla våra besökare till att spela varsamt. Vi ser enbart spelandet som ett nöje och vill även att det ska vara det för alla andra också.