Olika betalningsalternativ för odds & betting

När du ska spela på odds och ska göra en insättning av pengar till ett spelbolag finns det olika betalningsmetoder du kan använda dig av. Här går vi igenom vilka de vanligaste alternativen är samt vissa för- och nackdelar med de olika betalningsmetoderna.

  • Insättning genom kontokort: Detta är den vanligaste betalningsmetoden som används av svenska spelare. Den innebär helt enkelt att du anger dina kontokortsuppgifter och således gör en insättning från det bankkonto ditt kort är kopplat till. Det finns två stora fördelar med denna metod. Den första är att du får in pengarna omgående på ditt spelkonto. Den andra är att denna betalningsmetod alltid ger dig rätt till att utnyttja bonusar.
  • Insättning genom direktbetalning från bank: Du kan även välja att göra en inbetalning genom en så kallad direktbetalning från din bank. I detta fall behöver du inte ange några kortuppgifter, istället anger du uppgifterna till ditt bankkonto. Ofta kan du behöva ”göra om” dina bankuppgifter till internationell standard genom bland annat en så kallad IBAN-kod. En fördel med denna metod är att du slipper ange kontokortsuppgifter medan en nackdel är att det kan ta ett par bankdagar innan du får in pengarna på kontot.
  • Insättning genom internetplånbok: Detta är ett betalningsalternativ som används av många erfarna spelare. Den främsta anledningen till att använda sig av en e-plånbok som NetEller eller Moneybookers (Skrill) är att det inte tas ut några avgifter på dina insättningar. Den stora nackdelen är att vissa spelbolag inte tillåter att man får använda sig av denna insättningsmetod om man vill ta del av oddsbonusar.

Samband mellan insättning och uttag

Något som kan vara bra att veta är även att det ofta kan vara så att du behöver göra uttag av pengar med samma metod som du använde när du gjorde en insättning. Har du exempelvis gjort en insättning via Moneybookers (Skrill) kan du även vara tvungen att göra speluttag med detta alternativ.