Årets första stockholmsderby?

I helgen påbörjades kvartsfinalspelet i Svenska Cupen där Malmö FF inte oväntat knep första semifinalplatsen. De tre återstående kvartsfinalerna är i skrivande stund fortfarande inte spelade, men för de som väntar på årets första stockholmsderby kan vi konstatera att vi snart kan vara där.

Mycket talar för att Malmö FF kommer ställas mot Östersund i sin semifinal. ÖFK ställs mot GAIS i sin kvartsfinal och även om göteborgslaget hittills överraskat positivt ska det mycket till för att vi inte ska få se en seger för Östersund i den matchen. Särskilt om man ser till kvaliteten lagen emellan och som en grädde på moset har även Östersund hemmaplan.

Den andra semifinalen kan dock komma att bli ett möte mellan Djurgården och AIK. Under förutsättning att båda lagen vinner sina kvartsfinaler kommer vi få se årets första stockholmsderby på Friends Arena om en dryg vecka. Låter inte helt fel, eller hur?

Stjärnspäckat AIK tar sig an Örebro

AIK har gjort fansen riktigt nöjda under det transferfönster som ägt rum under vintern. Man har verkligen slagit på stortrumman och även om flera bra spelare också lämnat eller slutat får man nog säga att laget på pappret ser bättre ut efter detta fönster. Frågan är bara hur snabbt man kommer kunna spela ihop laget? Man vann visserligen samtliga matcher i gruppspelet i Svenska Cupen men stundtals såg det något trögt ut. Stabila har de dock sett ut i vanlig ordning. Många AIK-fans hoppas på att detta ska vara året man på allvar kommer utmana Malmö om SM-guldet. Kanske kan man börja säsongen på bästa sätt genom en cuptitel?

I Djurgårdslägret är man relativt optimistiska, detta trots stora spelartapp i exempelvis Källström, Eriksson och El Kabir. Likt AIK har man gjort flera nyförvärv vilka ser intressanta ut, även om de inte är lika namnkunniga som tvillingklubbens förvärv. Nu ställs man i kvartsfinalen mot Häcken som också har stora ambitioner och inför matchen är detta det tuffaste och mer svårtippade mötet.

Hur som helst, skulle det bli seger för de båda stockholmsklubbarna kommer vi få se en semifinal lagen emellan. Här på redaktionen håller vi tummarna för det i syfte att få en riktigt bra hype inför den allsvenska starten.