Allsvenskan: Odds inför slutomgångarna

Efter att kvällens sista matcher precis blev färdigspelade är det nu blott fem omgångar kvar att spela av Allsvenskan. Hur jämnt är det då inför de sista matcherna? Ja, helt klart är i alla fall att det finns en hel del att spela om för flera lag även om det mer eller mindre känns klart att AIK kommer ta hem guldet.

Just AIK ställs mot stockholmsrivalen Djurgården i nästa match. Dif har haft en mycket tung höst och kanske är detta deras sista chans att ge tillbaka något till fansen. Ett vinst hade i alla fall varit en fjäder i hatten. Och vi såg ju tidigare under året när lagen möttes i Svenska Cupen att Djurgården faktiskt kan matcha Gnaget om man har en bra dag. Inför matchen är AIK dock stora favoriter. En bortaseger ger ungefär 1.90 i odds medan en vinst för Djurgården ger ca 3.80 i odds.

I övrigt är det helt klart en hel del att spela om när det gäller andra- och tredjeplatsen vilka båda ger en europaplats. Platserna innehas nu av Hammarby och Norrköping som ligger fem poäng före såväl Malmö som Östersund. Hammarby har dock ett ganska svårt schema resterande matcher där man ställs mot just Malmö och Östersund samt även Häcken som smyger sig med i toppstriden.

Bottenstriden – ett getingbo

Toppstrid i all ära, men det ser ut att kunna bli ännu mer spännande i bottenstriden vad gäller spelet om att slippa hamna på kvalplats nedåt. Vi kan nog räkna med att både Dalkurd och Trelleborg blir de två lag som åker ur Allsvenskan. På kvalplats ligger nu Brommapojkarna med 20 inspelade poäng. Däröver har vi Sirius på 23 poäng och IFK Göteborg samt Elfsborg på 25 inspelade poäng. I bottenstriden ställs IFK Göteborg mot Brommapojkarna i nästa match och skulle det blir förlust för göteborgarna börjar det bli en riktigt kris på Kamratgården.

Helt klart en rolig säsongsavslutning och självklart finns det många bra odds på de kvarvarande matcherna.