Kommer Sanchez lämna Arsenal i vinter?

Det har länge ryktats om att Alexis Sanchez kommer lämna Arsenal. Det gick inte vägen i somras. Kan det se annorlunda ut under vinsterfönstret nu? Tiden börjar bli knapp för Wenger och Arsenal, då Sanchez har utgående kontrakt.

Sanchez att lämna Arsenal i vinter

Redan i somras såg det ut att Sanchez skulle lämna Arsenal för Manchester City. Det har inte varit några direkta hemligheter, utan Sanchez vill lämna klubben och Manchester City skall vara beredda att betala en hög summa för att ge plats i truppen. Affären blev aldrig färdig i tid, vilket ska ha ökat missnöjet från chilenarens sida. Sedan dess har det varit av hackigt mellan spelaren och övriga lagkamrater i Arsenal.

Efter Arsenals match mot Burnley rapporterar engelsk media om en spelarkonfrontation mot Alexis. Det skall ha varit ett flertal spelare som var missnöjda över hans agerande på plan. Det gestikulerades mycket med armarna från hans sida, just för att visa missnöje över uteblivna passningar och liknande. Ryktena späds på och sprickan mellan Alexis och övriga i truppen verkar bli allt större. Av allt att döma finns det ingen långvarig relation mellan spelaren och klubben, vilket sannolikt resulterar i att han kommer lämna i vinter.

Får Arsenal bra betalt för Alexis?

Den stora frågan är huruvida Manchester City är beredda att betala stora pengar eller ej. Faktum är att han har ett utgående kontrakt och kan således gå gratis från klubben i sommar. Det är självklart något som Arsenal vill undvika. Enligt uppgifter skall City vara beredda på att betala omkring 300 MSEK för spelaren, vilket är en oerhört hög summa för en spelare som inte har för avsikt att skriva på ett nytt kontrakt.

Situationen är helt klart infekterad och vissa uppgifter går emot varandra. Vi kan vänta med spänning inför januari-fönstret, men det mest troliga är helt klart att Alexis Sanches lämnar Arsenal för Manchester City. Om det blir en spelarövergång däremellan, återstår att se. Ytterligare rykten säger att Sterling skall ingå i en eventuell köpeskilling.