AIK – Malmö, odds och speltips 29/10

Under måndagen spelas den match som i princip kan komma att avgöra guldstriden i Allsvenskan 2018. Malmö åker till Friends Arena för bortamötet med AIK där mycket står på spel för båda lagen. Vi kan räkna med två lag som är taggade till tusen och det mesta talar väl för att detta kan vara en av de matcherna man inte ska missa denna säsongen?

Malmö har verkligen spelat upp sig efter den dåliga värsäsongen. Det räcker förvisso inte till någon guldstrid i år, men man har bra möjligheter att nå en topp 3 plats vilket ger avancemang till Europa League-kval. Eftersom Hammarby gått ganska knackigt de senaste matcherna har faktiskt Malmö chansen att gå om och lägga sig på tredje plats i tabellen om man skulle slå AIK under måndagen. Frågan är bara om man klarar av det?

AIK:s starka defensiv

AIK har en defensiv som man inte kan annat än att bli riktigt imponerad av. Med blott 14 insläppta mål är man det lag som släppt in i särklass minst mål i Allsvenskan. Kommer någonting ske i denna matchen som gör att AIK:s spel kommer se annorlunda ut än vad det hittills gjort under säsongen? Det är inte mycket som talar för det.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 200 % upp till 2 000 kr Visit

Vi tycker istället att oddset 1.79 på Under 2.5 mål i matchen ser riktigt intressant ut. Då båda lagen har en hel del att spela för riskerar det att bli något tillknäppt i matchen. Så länge det inte trillar in ett väldigt tidigt mål kan det antagligen bli en del ställningskrig i matchen vilket talar för att det inte blir särskilt många mål. Lägg där till att AIK antagligen är nöjda med ett oavgjort resultat där laget knappast kommer gasa på för fulla muggar så länge det står oavgjort.

Nej, vi tror på en målfattig historia och testar därmed underspelet i matchen som börjar 19:00 under måndagen.