AIK i topp gånger två

Få har nog missat hur AIK blåser fram i Allsvenskan. Med blott sju omgångar återstående leder man nu med åtta poäng ner till Norrköping. Detta efter att Peking förvånansvärt tappade poäng mot Sirius efter två starka segrar mot Malmö och just AIK de senaste matcherna.

Det ska till en kollaps av det större slaget för att AIK inte kommer vinna SM-guld i fotboll 2018. En titel som bland AIK-fansen självklart är mycket efterlängtad. Senast man vann var 2009 och trots att man under flera år nu legat i toppen av serien har det inte räckt hela vägen. Nu får man ändå säga att skulle de inte lyckas med att vinna så vore det något av ett fiasko sett till förutsättningarna med så få matcher kvar på schemat.

Nog om fotbollen. AIK har andra skäl att vara lite extra glada just nu. Detta då AIK Hockey börjar säsongen strålande.

AIK på väg mot SHL

Vägen att gå upp från Hockeyallsvenskan till SHL är lång. Detta då man först måste ta sig och sluta i toppen av Hockeyallsvenskan, följt av ett slutspel för uppflyttning där de två bästa lagen i Hockeyallsvenskan möter de två sämsta lagen i SHL.

Säsongen är inte långt gången men redan nu kanske man kan ana hur säsongen kommer kunna sluta. Tillsammans med Leksand var AIK stora favoriter för att vinna Hockeyallsvenskan inför säsongen. Och man kan inte säga att man inte levt upp till dessa förväntningar hittills. På de fem inledande omgångarna har AIK redan spelat ihop 13 poäng. Endast en förlust vilket också kom efter övertid, således tog man då även en poäng.

Om en vecka är det dessutom dags för det stora mötet i årets Hockeyallsvenska. Då ställs nämligen AIK mot Leksand vilket på förhand kan bli en mycket intressant och rolig match.