Superderbyt AIK – Hammarby: Odds & Speltips

I helgen spelas matchen som mycket väl kan avgöra guldstriden i Allsvenskan 2018. AIK och Hammarby möts i det kanske hetaste derbyt under 2000-talet och det vankas storpublik. Vi tittar till bästa odds inför matchen och även ett speltips.

AIK hade inför senaste omgången mot Norrköping över 30 matcher utan förlust i Allsvenskan. Dessvärre för Solnalaget gick man nu på en nit vilket gör att guldstriden fortfarande lever i allra högsta grad. Hammarby hade chansen att ta in tre poäng när man ställdes mot förhållandevis enkelt motstånd i form av Sirius. Det blev dock bara en poäng och det skiljer alltjämt fyra poäng mellan lagen inför matchen.

Rank Casino Bonus Rating Visit
1 100 % upp till 1 000 kr Visit
2 450 kr riskfritt spel Visit

Om vi ser till oddsen är AIK stora favoriter. Ett av de högsta oddsen på hemmaseger hittar man på betfair som erbjuder 1.91 i odds på AIK-seger. Den som istället tror på att Hammarby kan vinna hittar ett betydligt bättre odds. 4.00 i odds erbjuds på samma spelbolag.

AIK är seriens bästa lag defensivt och kommer inte bjuda på någonting i derbyt. Hammarby har vacklat något med förlust mot Djurgården och endast oavgjort mot Sirius nästa. De har dessutom absolut inte råd att förlora matchen. Sett till förutsättningarna är underspelet på max två mål i matchen intressant. På betfair får man fina 2.10 i odds på detta. Kan vi se en repris från vårmatchen? Mycket möjligt. Enligt vår uppfattning är oddset för högt och under 2.5 mål blir därmed vårt speltips inför matchen.

En publikfest utan dess like

Matchen spelas den 23 september klockan 15:00. I dagsläget är över 45 000 biljetter sålda till matchen och allt talar för att samtliga möjliga biljetter kommer säljas ut. På grund av säkerhetsläget kommer vissa sektioner vara avstängda vilket gör att maxkapaciteten på Friends Arena inte kommer nås. Mycket talar dock för att det kan bli ett nytt derbyrekord när det kommer till fotbollen i Stockholm.

Matchen är självklart ett måste för alla som följer Allsvenskan oavsett lagsympatier. Om du inte har möjlighet att vara på plats när matchen spelas kan du se på matchen via CMore.