Tennis: Sportbonusar, odds & betting bonusar

Letar du efter Sveriges bästa sportbonusar och betting bonusar för spel på tennis från ATP, WTA, Challenger och Future-touren? I så fall är du på rätt sida. Här hittar du de bästa spelbolagen och sportbonusarna för tennisbetting.

Topplista bästa sportbonusar på tennis

[fcrp_feat_sc sc_id=”453″]

Betting och spelbonusar på tennis

Betting på tennis har länge varit väldigt populärt. Med tanke på att det årligen spelas hundratals turneringar, så är utbudet också väldigt stort. Turneringarna är av olika stor betydelse, vilket också gör att kvalitén i respektive turnering kan variera. De största turneringarna, Grand Slams, är de turneringar med flest världsstjärnor i, och också de turneringarna som tas på störst allvar av samtliga spelare. Årligen spelas fyra Grand Slam-turneringar, som är Australian Open, Wimbledon, Franska Öppna och US Open. Under dessa finns det alltid möjlighet att spela på placeringar och hur långt vissa spelare tar sig under turneringen.

Den bästa plattformen för tennis gällande herrar heter ATP och damernas bästa tour går under namnet WTA. Båda är utformade på samma sätt, men under grand slam-turneringar spelar herrar i bäst av fem set, medan damernas matcher utgörs av bäst av tre. Det är endast grand slam-turneringar som är bäst av fem set för herrar och i övriga turneringar spelar även dem i bäst av tre. Vanliga spel under turneringar är vinnarspel, över/under-spel, handicap-spel i med +/- antal games och många andra.

Under årets gång spelas även nio master-turneringar, där alla turneringar innefattas av 1 000 rankingpoäng i potten. Utöver detta är det självklart också stora prispengar att kämpa för, men än dock betydligt mindre än i en Grand Slam-turnering. Utöver grand slam och master-turneringar finns det mängder av övriga mindre turneringar, där rankingpoängen går ned till 500 respektive 250 poäng på ATP/WTA-touren.

 

Spel på ATP, WTA, Challenger och Future

Det finns väldigt många duktiga tennisspelare ute i världen, vilket innebär att alla inte får plats på ATP/WTA-touren. De spelare som inte riktigt håller måttet får gå ned en nivå och spela på Challenger-touren. Upplägget för dessa turneringar är precis likadant som ATP, men av förklarliga skäl med mindre prispengar och också färre rankingpoäng att tillgå.

Sverige har inte riktigt lyckats få fram någon stjärna inom tennis på senare år, varför i stort sett alla svenskar håller till på Challenger-touren istället för ATP. Vi har några unga stjärnskott, men ingen som kontinuerligt håller måttet för den högsta nivån.

Utöver challenger, så finns även Futuretouren. Detta är den lägsta nivån, där kvalitén på spelet är väldigt låg. Det är generellt en bra start för unga spelare som söker rutin och kontinuitet i deras spel, men även en hel del äldre spelare håller till här.

Vad gäller Challenger/Futuretouren så är utbudet för betting relativt smalt. Det finns inte alltid alternativ att spela på för respektive turnering, men hos spelbolaget Bet365, som helt klart är bäst på detta område, så finns det allt som oftast spel att tillgå för Challenger-turneringar.

Live betting på tennis

Tennis är en väldigt bra sport när det kommer till live betting. Tennis är en individuell sport och man kan därmed snabbt dra en slutsats om en spelare kommer göra bra ifrån sig eller inte. Baserat på hur en spelare beter sig på planen, så kan man välja att spela på vinnare av nästa serve, vinnare av nästa game, set eller över hela matchen.

När det kommer till live betting på tennis så finns det flera aktörer som erbjuder väldigt bra och snabbt uppdaterade tjänster. Unibet, Bet365, Betsson är några av de bästa när det kommer till betting på tennis. Notera att dessa aktörer även erbjuder gratis live stream för ATP och WTA-touren.

Gratis live stream på tennis

Som nämnt ovan finns det idag möjlighet att få tillgång till gratis live stream för samtliga matcher på ATP- och WTA-touren. Det enda man behöver göra är att skapa ett konto hos spelbolaget, samt att man har ett positivt saldo på sitt spelkonto vid tillfället för streaming. Det räcker oftast med att man har så lite som en krona på sitt spelkonto för att kunna streama gratis.

Så här går du tillväga för att streama ATP & WTA gratis:

  • Skapa ett konto hos Betsson genom att klicka här
  • Gör en insättning på ditt spelkonto (min. 100 kr) – vår rekommendation är att du tar del av deras fördelaktiga spelbonus där du får 1 000 kr i riskfritt spel.
  • Klicka dig fram till deras livestream-tjänst som tydligt finns i navigationen
  • Njut av tennis i världsklass